Zonnewendeconcert met Karin Bloemen

2019 22 jun karin bloemen

 

Het donkere, Bourgondische geluid van de Kerkraadse mannenkoren gecombineerd met de kameleonachtige veelzijdigheid van Nederlands enige echte diva: ‘La Bloemen’.

 

Het idee: Voor het eerst in de lange geschiedenis van de Kerkraadse mannenkoren treden ze gezamenlijk op. Niet als 3 afzonderlijke koren maar als één groot, massaal en overweldigend koor.

We hebben het natuurlijk over het 

  • Chevremonts Mannenkoor 1912
  • Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus en
  • Mannenkoor David Spekholzerheide.

Laten we samen wat doen en dan iets volkomen nieuws! En tevens laten zien waartoe mannenkoren in staat zijn als zij de samenwerking zoeken. En wie anders dan Neerlands enige echte diva kan dit in goede banen leiden en is bovendien in staat om meer dan 100 mannen onder controle te houden? Karin Bloemen; het multi-talent uit Amsterdam. Gelouterd, geprezen en geëerd als zangeres, cabaretière en actrice. Veelvuldig in de prijzen gevallen en terecht benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Het ‘verhaal’: Het lokale mannenkoor druppelt binnen in hun repetitielokaal de Wieëtsjaf. Met de partituur onder de arm. Vanavond is immers de generale repetitie van het Zonnewendeconcert. Ook het speciaal hiervoor ingehuurde begeleidings-combo meldt zich. Dan neemt het lot een ongelukkige wending, de dirigent is van de ladder gevallen. Door het verrassende en kordate optreden van Karin Bloemen en de flexibiliteit van de koorleden wordt de repetitieavond alsnog een doorslaand succes. Gelukkig!

U hoort en ziet: Mannenkoorzang van een nog niet eerder vertoonde intensiteit in een heel aparte setting. Een voorstelling voorbereid en ingestudeerd door de dirigenten Veron JongstraWim Schepers en Jan Gouders. En natuurlijk Karin Bloemen met enkele van haar sketches; een van de meest veelzijdige artiesten van ons land, voorzien van een prachtige zangstem en een feilloos taalgevoel. Samengevoegd wordt dit een avond vol van verrassing, verbazing, passie en emotie. U hoort prachtige, overweldigende en gevoelig mooie muziek. Liederen die u ongetwijfeld zult herkennen en u zullen uitnodigen om mee te doen. Beter nog: u moet zelfs met ons meedoen!

Zaterdag 22 juni om 20:00 uur in Theater Kerkrade

Kaarten à €25 verkrijgbaar via Parkstad Limburg Theater www.plt.nl of telefonisch 045-5716607.

Comments are closed.