Zing jij ook nog altijd?

Zing jij ook nog altijd?

Wat NIET kan/mag met koorzang dat weten we onderhand wel……………….. Maar wat WEL kan en wat jullie doen met jullie koor dat willen we hier heel graag met jullie delen.

Dat kunnen we natuurlijk het beste doen met enkele voorbeelden:

De meest bekende actie is natuurlijk Zing als van Zelf, elke zaterdagochtend van 10-11.30 uur. Vele duizenden koorliefhebbers zingen al meer dan 45 weken online samen met Bert van de Wetering.

Bert geeft ruimschoots aandacht aan het opwarmen van je lichaam. Kortom een echte aanrader Meedoen is gratis, doneren wordt op prijs gesteld. Aanmelden via mail is wel noodzakelijk. AANMELDEN

Hennie Ramaekers

KNZV-Limburg organiseerde samen met haar adviseur Hennie Ramaekers “Zingen met Hennie” met de bedoeling dat meer van de aangesloten mannenkoren dit zouden oppikken en ook zouden gaan doen. Deze repetities met bekend mannenkoor-repertoire werden tot ver buiten Limburg bezocht. Men was zo enthousiast over deze YouTube-repetities  dat men ook fysiek bij elkaar wil komen. Zaterdag 11 sept gaat dit dan echt gebeuren met een START-UP concert in Thorn. Uiteraard onder de muzikale leiding van Hennie Ramaekers. Medewerking aan dit concert leveren tevens Ria Janssen en Math Dirks.

Aanmelden voor 11 sept kan via knzv.limburg@gmail.com  o.v.v. naam, mailadres, stemsoort, Welk koor je zingt en 06-nr. Via mailings wordt je op de hoogte gehouden over dit START-UP concert.

Via VNK is er al geruime tijd de mogelijkheid om stemvorming met Rob te volgen. Op dit moment zijn er vier video’s beschikbaar. Ze zijn af te spelen in YouTube. Er wordt gewerkt aan houding, ademhaling, ademoefeningen en nog veel meer.

Voor alle informatie en de video’s van countertenor en dirigent Rob Meijers ga naar: https://www.vnk-limburg.nl/stemvorming-met-rob/

Venrays Mannenkoor

Het Venrays Mannenkoor  heeft uiteraard altijd iets speciaals in petto. Na het  succes in 2019 met het Rockkoor bleef  s ’lands beste mannenkoor  niet lang stilzitten tijdens de Corona. In januari ging men van start om samen te zingen op afstand via het project:  Sing Alone Together. De mannen van het Venrays Mannenkoor en RockKoor Venray gingen thuis aan de slag om een werk van Queen in te studeren. 63 inschrijvers gingen aan de slag, waarvan het overgroot deel nieuwe zangers. Dat smaakte naar meer en zo kwam begin mei: Sing Alone Together 2.0. Hier zijn inmiddels 50 personen mee bezig.

Dus zijn jullie ook aan het ( Online) repeteren op een of andere wijze, laat het ons weten en we geven er aandacht aan op onze website en/of facebookpagina.

Natuurlijk weten we dat niet iedereen wil of kan zingen. Binnen de leeftijdsgroep van de mannenkoren zijn er veel mannen die niet echt weten hoe men “Online” kan repeteren via PC, laptop, tablet en/of smartphone. Ondanks de vele mogelijkheden via de diverse “Kennisbanken” op het grote Internet zullen we daar de komende jaren meer ondersteuning moeten bieden.

Enkele voorbeelden van media-ondersteuning:

KNZV-Limburg: https://knzv-limburg.nl/online-technieken/

KNMO: https://www.knmo.nl/kennisbank/artikelen/communicatie/communicatiemiddelen-en-kanalen/social-media/

SeniorWeb: https://www.seniorweb.nl/

GratisCursus.be https://www.gratiscursus.be/  met heel veel informatie

Daarnaast is er ook een grote groep zangers die bewust niet Online meedoen en wachten op het moment dat we weer fysiek samen kunnen en mogen zingen. Dat  respecteren we uiteraard. Het zal wel betekenen dat de “reparatietijd” langer zal duren voordat we weer echt kunnen gaan oefenen aan ons repertoire.

Comments are closed.