ZING als van ZELF: Online Johannes Passie

Je kunt je weer aanmelden

En ik heb goed nieuws: IEDEREEN kan meezingen in dit UNIEKE project. Gezien jullie grote enthousiasme en de vele mailtjes die we gekregen hebben bied ik 2 mogelijkheden aan, waaruit je kan kiezen. Wel blijft het zo dat het insturen van filmpjes voor een beperkt aantal deelnemers is. Op deze manier houden we het project beheersbaar! 

We hebben nu 500 deelnemers in de training Zingend naar Pasen, supergaaf. Als je de training dus al gekocht hebt hoef je je niet opnieuw aan te melden!
Maar wil je graag meedoen en heb je je nog niet aangemeld?  Je kunt kiezen uit 2 mogelijkheden.

Optie 1: Zingend naar Pasen (met insturen van filmpjes)

je leert de 10 koralen uit de Johannes Passie met daarbij als extra dat je filmpjes gaat insturen van jouw partij. Zo zit je op 2 april te kijken naar je eigen Online Johannes Passie, want jouw filmpjes worden gebruikt in de montage van deze unieke Online Johannes Passie. Ook kun je natuurlijk op Goede Vrijdag 2 april heerlijk meezingen met al die zangers die wereldwijd meedoen aan dit unieke project en bovendien zing je dan met een professioneel koor en orkest. Dit is voor een beperkt aantal van nogmaals 500 zangers. Wil je dit, Zingend naar Pasen en filmpjes van jouw partij van de koralen insturen? 

Ja, ik meld me aan voor Zingend naar Pasen optie 1

Optie 2: Zingend naar Pasen (zonder insturen van filmpjes)

je leert in 5 weken de 10 koralen uit de Johannes Passie en kunt deze koralen op Goede Vrijdag 2 april heerlijk meezingen met al die zangers die wereldwijd meedoen aan dit unieke project en bovendien met een professioneel koor en orkest. Je krijgt dus hetzelfde lesmateriaal alleen heb je niet de mogelijkheid om filmpjes in te sturen. 
Zing je mee? Samen Zingend naar Pasen met al die mooie Bachkoralen?

Ja, ik meld me aan voor Zingend naar Pasen optie 2

Wil je eerst meer info over het project? Lees dan verder!

Zing mee met de Online Johannes Passie!

Zing online mee met de Online Johannes Passie. Een unieke ervaring, begeleid door professionele musici. Doe mee!

Een paar week geleden hoorde ik het slotkoor uit de Johannes Passion van Bach op de radio. Het ontroerde me en ik dacht: het gaat toch niet gebeuren dat al die amateurs en professionals die met hart en ziel Bach willen zingen, dit nogmaals een jaar niet kunnen doen?

Daarom heb ik samen met Henri (technicus van Samen online Zingen) een geweldig plan bedacht om met professionele musici en amateurzangers, die allemaal passie voor Bach hebben, samen online de Johannes Passion van Bach uit te gaan voeren!

Unieke kans: Johannes Passie zingen met professionele musici!

Je hebt nu de unieke kans om deel te zijn van de professionele uitvoering van de Johannes Passie door professionele zangers van het Nederlands Bach Consort (een nieuw ensemble met als artistieke leiding: Sytse Buwalda en Heleen Koele. Bert zingt hier zelf ook in mee) en de professionele instrumentalisten van het Combattimento. Al deze professionals houden met heel hun hart van de muziek van Bach en zijn blij dat ze deze grandioze muziek weer mogen zingen en spelen en zo bij de mensen kunnen brengen.

Wanneer?

We streamen deze Johannes Passie op 2 april (Goede Vrijdag), ’s avonds om 20.00 uur. Zet die datum vast in je agenda. Daar wil je bij zijn.

Bachs muziek zal je ontroeren en verwarmen

Het woord passie, dat van het Latijnse woord ‘pati’ is afgeleid, gaat zowel over pijn als over plezier. Als je ergens passie voor hebt, dan heb je daar een intens verlangen of enthousiasme voor. Bijvoorbeeld voor zingen :-). Passie gaat ook over lijden. De muziek van Bach laat deze beide betekenissen op zo’n fantastische manier horen, dat je meegevoerd wordt.

Bach ontroert je, het heelt pijn, het is troostrijke, hartverwarmende muziek. En tegelijk is het muziek vol vreugde. De muziek danst, verlicht en is vol liefde, compassie! In de Johannes Passie van Bach kan ieder mens zich herkennen: het gaat over lijden en overwinning, wreedheid en compassie, verraad en trouw, pijn en verlichting, heling. En vooral ook over liefde, licht, en leven!

Samen Zingend naar Pasen!

Samen zingend naar de Pasen! Het wordt een unieke ervaring. Als je meedoet betekent het dat je dit jaar (toch) actief deelneemt aan de Johannes Passion. Laten we de muziek onder het stof vandaan halen! Heerlijk voor al die zangers die deze muziek al eerder in hun hart hebben gesloten en heel graag zingen.

Maar……ook een geweldige kans als je nog niet eerder hebt meegezongen met de muziek van Bach. De delen die je gaat leren, zijn de koralen en dat zijn makkelijkste delen van de Johannes Passion. Je kunt dus heel laagdrempelig deze geweldige muziek ontdekken! En je kunt het namelijk net als bij mijn andere trainingen, lekker veilig thuis doen, op elk moment van de week dat het jou uitkomt. Met jezelf mooie momenten creëren en heerlijk zingen en met jouw unieke stem genieten van die mooie muziek van Bach. Bach’s muziek heeft zoveel warmte, troost, ontroering, maar ook swingt de muziek enorm en geeft het heel veel positieve energie.

Wat ga je ervaren?

In de online cursus ‘Zingend naar Pasen’ ga je 5 weken lang elke week 2 koralen leren van de Johannes Passion en je gaat dit oefenen met professionele topsolisten. De cursus start op 22 februari en je kunt van al het materiaal gebruik maken t/m 5 april.

Lekker veilig vanuit huis, op elk moment dat het jou uitkomt ga je vanaf 22 februari elke week de geplande les doen. Advies qua benodigde tijd: gemiddeld 2 uur per week. 

Samen zingend naar de Pasen! Het wordt een unieke ervaring. Als je meedoet betekent het dat je dit jaar (toch) actief deelneemt aan de Johannes Passion. Laten we de muziek onder het stof vandaan halen! Heerlijk voor al die zangers die deze muziek al eerder in hun hart hebben gesloten en heel graag zingen.

Elke les bestaat uit video met daarin:

 • een heerlijke warming up voor lichaam en stem
 • uitleg over het koraal
 • aanleren van jouw partij in het koraal (sopraan=melodie, alt, tenor of bas)
 • jouw partij meezingen met een professional die dezelfde stem zingt
 • jouw partij meezingen met een professioneel kwartet zangers
 • goede technische tips voor je zangtechniek.
 • alleen bij optie 1: mogelijkheid om jouw partij op te nemen en in te sturen

Echt meedoen met alle deelnemers!

Je leest het goed: Doe je Zingen naar Pasen (optie 1) dan kun je je eigen filmpjes insturen. Wij gebruiken dit filmpje in de montage van de Online Johannes Passie. Je hebt hiervoor 2 apparaten nodig: een telefoon (camera) en een computer, laptop of tablet (om mee te zingen) De Online Johannes Passie wordt uitgevoerd door professionele musici en de deelnemers van de training ‘Zingend naar Pasen’. De professionals zingen de hele passie. De deelnemers van de online training zingen de koralen mee. Dit gebeurt doordat de filmpjes die zijn ingestuurd worden verwerkt in de montage van de complete Online Johannes Passie en deze wordt gestreamt op 2 april, Goede Vrijdag, om 20.00 uur. 

Doe je Zingend naar Pasen (optie 2) dan kun je geen filmpjes insturen, maar leer je wel alle koralen en kun je op 2 april, Goede Vrijdag, om 20.00 uur deze koralen meezingen met al die gepassioneerde professionals of je hebt een lekker avondje op de bank en geniet van deze professionele uitvoering, je zit er door de online training helemaal in!

Investering: Eenmalig: € 75,-

Voor de prijs van normaal nog geen twee zanglessen krijg je:

 • De Johannes Passie live uitgezonden met jouw bijdrage in de montage! Op 2 april zit je dus als deelnemer van de training ‘Zingend naar Pasen’ naar je eigen uitvoering van de Online Johannes Passie te kijken!! (alleen optie 1)
 • Veilig vanuit huis zingen en genieten van Bach je hoeft er de deur niet voor uit, je kunt alles vanuit huis doen, lekker veilig en toch heerlijk zingen
 • Je kunt op elk moment van de week oefenen wanneer het jou uitkomt!
 • In 5 weken leer je de koralen van de Johannes Passie meezingen. Dit zijn de makkelijkste delen uit de Johannes Passion.
 • Ook de bladmuziek van de koralen krijg je in de training
 • Unieke én éénmalige ervaring: een Online Meezing Passie
 • Een topuitvoering door gepassioneerde professionals zoals Sytse Buwalda, Heleen Koele en ook Bert zelf. Ze zingen met de professionele instrumentalisten van het Combattimento.

Meld je aan, pak deze uitdaging, het is een éénmalige kans in deze bijzondere tijd!

Samen zingend naar Pasen. Zing je passie!

Wil je je aanmelden? Bovenaan deze pagina kun je kiezen uit optie 1 of 2!!

Comments are closed.