Van besturen van vrijwilligersorganisaties wordt veel verwacht. Het bestuur is immers een belangrijke motor in de organisatie en maakt keuzes die de organisatie draaiende houden, rekening houdend met (verschillende) wensen en behoeften van deelnemers en leden, sociale veiligheid en de uitdagingen die de besturen tegenkomen zoals de veranderende betrokkenheid van vrijwilligers, het vinden van opvolgers, wet- en regelgeving en veranderingen in inkomsten.

Effectief besturen en sociale veiligheid

Om jou, als bestuur of bestuurslid van een amateurkunstverenigingen of erfgoedorganisatie, meer handvatten en kennis te bieden bij het aangaan van deze uitdagingen organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg de Training Effectief besturen en sociale veiligheid. De training vindt plaats op zaterdag 20 januari 2024, van 10.00 tot 17.00 uur (op een nog nader te bepalen locatie) in Roermond.

Tijdens de training:

  • leer je hoe je om kunt gaan met lastige situaties (conflicten);
  • maak een je quickscan van jouw organisatie;
  • leer hoe je de competenties van bestuursleden kunt vergroten;
  • leer je alles over efficiënt vergaderen;
  • leer je hoe je goed kunt communiceren met leden en externe partners;
  • krijg je tips voor goed bestuur.

Ook biedt de training inzicht in verschillende bestuursstijlen. In de training focussen we ook op het thema sociale veiligheid. Hoe creëer je als bestuur een veilige omgeving voor je leden en vrijwilligers? Wat is jouw visie op sociale veiligheid? Welke doelen wil je stellen? Wat is ervoor nodig om die doelen te bereiken? En hoe zorg je ervoor dat de afspraken die je als bestuur maakt, door iedereen worden nageleefd?  

De training wordt verzorgd door Irene Zijlstra van het Vrijwilligers College.

Deelname

Je kunt met maximaal twee personen van jouw amateurkunstgroep of erfgoedorganisatie deelnemen aan de training. Aanmelden voor de training kan tot en met 15 januari 2024 via onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden voor de Training effectief besturen en sociale veiligheid

Vragen

Heb je vragen over de Training effectief besturen en sociale veiligheid? Neem contact op met het Huis voor de Kunsten Limburg. Contact 0475 399 299  info@hklimburg.nl www.hklimburg.nl

Vertel een ander over dit bericht.

Ken je iemand die dit bericht ook interessant vindt? Deel dit gemakkelijk
via de socials van jouw keuze.

Deel dit bericht: