Protocol en aanvullende richtlijnen voor de koorsector – versie 1 juli

Protocol en aanvullende richtlijnen voor de koorsector – versie 1 juli

logo rivm 2

 Zingen mag weer op 1,5 meter afstand, bij voorkeur in een   zigzagformatie en altijd in een goed geventileerde ruimte. Dit zijn de   belangrijkste onderdelen van het advies dat het RIVM heeft uitgebracht,   als aanvulling koren op de richtlijnen die vanaf 1 juli gelden.

 DOWNLOAD HET VOLLEDIGE RIVM-ADVIES   logo download

 Het advies is mede tot stand gekomen op basis van actuele voorstellen van   Koornetwerk Nederland en informatie en overleg met . Het negatieve advies   voor koren om samen te zingen wordt hiermee beëindigd. De onderlinge   afstand tijdens een repetitie blijft gelijk aan de algemene afstand die sowieso   binnen de algemene richtlijnen geldt. Door de geadviseerde zigzagformatie   blijft het directe risico door druppelinfectie minimaal, mits zangers recht   vooruit zingen.

Belangrijk onderdeel van het advies vormt ook de ventilatie, indien in een binnenruimte wordt gezongen. Het RIVM adviseert daarover:

“Ventileer de ruimte waar gezamenlijk wordt gezongen 24 uur per dag en zorg ervoor dat in de pauzes en na de bijeenkomst de ruimte ongeveer 10 minuten wordt gelucht (advies is gebaseerd op richtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid). Bij twijfel over de ventilatie en luchtstromen in de ruimte is het aan te raden professioneel advies in te winnen.” 

 

Protocol en aanvullende richtlijnen voor de koorsector

 

Samen zingen kan, en kan ook veilig!

protocol 1 juli logo 

UPDATE van KOORNETWERK.nl dd 1 juli 2020

Comments are closed.