Project Requiem in D-minor Luigi Cherubini

Project Requiem in D-minor Luigi Cherubini

Durf jij het ook aan? Via zelfstudie met oefenbestanden en online repetities via YouTube?

De 1e YouTube repetitie van 18 juni blijft beschikbaar via: https://youtu.be/EWtMOgG6CCo

INSCHRIJVEN IS NOG STEEDS MOGELIJK.


De datum van het concert van het Cherubini’s Requiem-project in Enschede is:
                              Zaterdag 11 maart 2023
Alle oefenmateriaal zoals bladmuziek, oefen-mp3’s en MuseScorebestanden is beschikbaar via onze website van KNZV-Limburg. Bereikbaar door te klikken op: https://knzv-limburg.nl/musescore/
Je krijgt dan de mappen te zien zoals op onderstaand plaatje is te zien:

Over de oefenmuziek: Het Requiem nr. 2 bestaat uit 7 delen:
01 Kyrie, 02 Graduale, 03 Dies Irae, 04 Offertorium, 05 Sanctus, 06 Pie Jesu en 07 Agnus Dei

In de map “OPNAME REQUIEM” kun je de gehele opname per werk beluisteren, uitgevoerd door het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia.
In de map ”Koor Tuttie” staan alle 7 muziekwerken voor het gehele koor
In de mappen B1 Bariton, B2 Bas, T1 Tenor 1 en T2 Tenor 2 staan van elk werk in de betreffende stemsoort 2 oefen – MP3s: 1 in eigen stemsoort en 1 Tutti met eigen stem er boven uit.
In de map @MuseScore-Requiem bestanden kun je doorklikken naar de MuseScore bestanden en ook naar de Pdf versie hiervan.
De map @MuseScore info programma bevat een eenvoudige handleiding hoe je MuseScore kunt gebruiken en tevens het complete handboek van MuseScore 3.0 versie juni 2021

Door te klikken op de Pdf Requiem – arr P R Wiene kom je bij de bladmuziek van het Requiem.

Algemene informatie:
Op zaterdag 11 maart wordt het Requiem nr 2 in D-mineur van de Italiaanse componist Luigi Cherubini uitgevoerd onder leiding van Hennie Ramaekers in het prachtige Wilmink Theater te Enschede. We kunnen spreken van een monument in de mannenkoor-literatuur. Dit 2de Requiem van Luigi Cherubini, duurt bijna een uur en is gecomponeerd voor 4-stemmig mannenkoor. Hennie Ramaekers is door de Stichting Wilmink Project Orkest uitgenodigd dit prachtige werk uit te voeren.
Het werd in 1834-1836 gecomponeerd in opdracht van de aartsbisschop van Parijs die niet tevreden was over het 1ste Requiem omdat daarin vrouwenstemmen waren opgenomen. De première vond plaats op 25 maart 1838 in Parijs.
Op wens van de componist werd het 2de Requiem uitgevoerd bij gelegenheid van zijn uitvaart in het voorjaar 1842, dus 180 jaar geleden.
Voor de uitvoering in Enschede wordt een koor samengesteld uit de regio’s Brabant, Limburg, Gelderland en NoordOost Nederland. Bij voorkeur zangers die dit werk al eens volledig uitgevoerd hebben (4 koren in Nederland) maar zeker ook andere belangstellenden.
Het is geen eenvoudig werk, maar voor gemotiveerde en ervaren zangers zeker te doen. Het wordt uiteraard stevig aanpakken in de vorm van in ieder geval studiedagen waarvan de juiste datum en locatie nog bekend worden gemaakt.
De concrete invulling ( waaronder busvervoer enz) volgt z.s.m. nadat de koorsamenstelling bekend is.
Dirigent Hennie Ramaekers heeft op zaterdag 18 juni de eerste YouTube-repetities uitgevoerd. Deze blijft gedurende het project uiteraard beschikbaar. Kortom, je krijgt alle hulp die nodig is om tot een goed resultaat te komen. Ben je ingeschreven, dan houden we je ook op de hoogte met de benodigde informatie.
De voormalig dirigent van de Koninklijke Marinierskapel, Gert Buitenhuis, heeft een prachtige orkestratie geschreven voor symfonisch blaasorkest. In Enschede zal het koor begeleid worden door een projectorkest, eveneens bestaande uit professionele en amateurmuzikanten.
Aanmelden voor dit prachtige project is nog steeds mogelijk. Laat Naam, stemsoort, mailadres en koor waar je eventueel zingt dan weten aan mailadres: knzv.limburg@gmail.com
Wens je nog meer informatie? Neem dan contact op met Hennie Ramaekers Tfn 06 – 51 50 60 67
Deelnemers uit Noord-Oost Nederland kunnen ook voor meer informatie terecht bij Tjitze Tuinstra 06 – 33 17 67 16

Comments are closed.