Predicaat Koninklijk aanvragen

KONINKLIJK WAPENVeel van onze Mannenkoren, welke zijn aangesloten, bij KNZV hebben inmiddels respectabele leeftijden bereikt tot ver boven de honderd jaar.

Bij de diverse besturen bestaat dan ook vaker de wens om het predicaat  Koninklijk aan te vragen. Dat aanvragen kan overigens al bij het jubileum van 50 jaar en vervolgens bij 75, 100, 125 jaar etc

 

Nederland kent verschillende Koninklijke onderscheidingen voor mensen en organisaties die een belangrijke rol vervullen of hebben vervuld in de samenleving of voor het Koninklijk Huis.

De Koning kan, naast persoonlijke onderscheidingen, ook een onderscheiding verlenen aan instellingen of verenigingen.

Landelijke organisaties en bedrijven kunnen het predicaat Koninklijk ontvangen. Aan verenigingen, stichtingen, instellingen of sportverenigingen op regionaal of lokaal niveau kan de Koning ook bij wijze van ereteken een Koninklijke Erepenning verlenen. Ook bestaat de mogelijkheid dat de Koning aan verenigingen of instellingen een medaille als ereprijs toekent.

 

 

Onze Mannenkoren kunnen een aanvraag doen voor het predicaat Koninklijk of de Koninklijke Erepenning.

.

 

Koninklijk Huis Onderscheidingen

 

Het aanvragen wordt niet altijd gehonoreerd. Vaak heeft dit ermee te maken dat KNZV al “Koninklijk” is.

Vaak kan een telefoongesprek met Paleis Noordeinde verhelderend werken. Het telefoonnummer is (070) 362 4701

 

De gehele beschrijving van alle onderscheidingen is tevens bereikbaar via: https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/onderscheidingen

 

Comments are closed.