Nieuwsbrief Koornetwerk Nederland  oktober 2023

Toekomst
Ook koren zullen moeten inspelen op een veranderende samenleving. Want de aloude vereniging staat onder druk. Om een duurzame toekomst te creëren zul je out of the box moeten denken. Besturen en leden werven met de kreet dat ‘het leukste en gezelligste koor ván…’ op zoek is ‘naar jóu’ werkt niet meer, al zet je er tien uitroeptekens achter. Mede hierover ging het tijdens de afgelopen Koornet Werkdag in Amersfoort. Koornetwerk Nederland is zelf ook in verandering en is namens de koorsector nauw betrokken bij de ontwikkelingen richting een Nationaal Amateurkunsten Akkoord. Daar hebben we nieuwe bestuurders voor nodig! Wil jij je inzicht in – en kennis van – de koorwereld inzetten en de koorsector duurzaam ondersteunen? Lees dan vooral verder in de najaarseditie van deze nieuwsbrief. 

Inhoud

  • Koornet Werkdag 2023: zo divers als de koorwereld zelf
  • Nieuwe gezichten bij Koornetwerk Nederland
  • Koornetwerk Nederland zoekt nieuwe bestuursleden
  • Jeugdworkshop Storytelling
  • En ook een Trainersbank Storytelling…
  • Ben je blind of slechtziend?
  • Een en al Koor: hele podcastserie nu compleet online
  • KBZON viert 135-jarig bestaan met Feel The Spirit
Dat de Koornet Werkdag 2023 na de jubileumeditie van vorig jaar ook weer bijzonder zou worden, stond vooraf wel vast. Er was een inspirerend programma aan workshops op de 23e september in het gastvrije en comfortabele ICOON-theater in Amersfoort. Daar kwamen veel actuele aspecten uit de koorwereld stevig op de inhoud aan bod. Maar ook het afscheid van Daphne Wassink, die na 6 jaar voorzitterschap is teruggetreden als voorzitter van Koornetwerk Nederland, stond centraal. Op de website van Koornetwerk Nederland staat een uitgebreid sfeerverslag, gelardeerd met mooie foto’s van Michael Gornig.
LEES MEER VIA: https://koornetwerk.nl/koornetwerkdag2023/

Claudia Franzen is de nieuwe projectleider Kinder- en Jeugdkoorzang bij Koornetwerk Nederland. In die functie gaat ze, in samenwerking met de kinderkoorwereld, een vervolg geven aan het Kwartiermakerschap Jeugd dat Irene Willems vier maanden lang heeft vervuld. De focus op de samenzingende jeugd is een belangrijk onderdeel van het Herstel- en Toekomstplan van Koornetwerk Nederland. Lees hier alles over de aanstelling van Claudia Franzen. Op 1 en 2 november 2023 verzorgt Claudia Franzen de derde online workshop Jeugd. Ze stelt zich aan je voor en vertelt over de voortgang van een aantal in gang gezette activiteiten. Meld je aan met de knop hieronder. Claudia is bereikbaar via claudia.franzen@koornetwerk.nl.

AANMELDEN WORKSHOP

Ruben Timmer is tijdelijk aangesteld als beleidsadviseur en netwerkmanager bij Koornetwerk Nederland als opvolger van Erica Tervelde. Hij bekleedt die staffunctie tot 31 december 2023. Hij werkt daarbij, samen met de sector en provinciale- en lokale ondersteuners, aan het borgen van structurele ondersteuning van de amateurkunst, en dus ook van de koren. Ruben is goed bekend met de ontwikkelingen in de koorwereld. Hij is sinds 2019 bestuurslid bij Koornetwerk Nederland maar neemt die positie niet in zolang hij zijn nieuwe functie uitoefent. Andere bestuursleden nemen zijn portefeuille in deze periode waar. Je kunt Ruben bereiken via ruben.timmer@koornetwerk.nl

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER