Muzikale pareltjes

Een van de baritons van het in 2018 honderdvijftien jaar bestaande Koninklijk ’s-Hertogenbosch Mannenkoor (KHMK), heeft onlangs bij gelegenheid van zijn vijfentwintigjarig lidmaatschap en het vervullen van vijftien jaar bestuurslid bij voornoemd koor, aan de leden van het mannengezelschap een boek aangeboden. In dit uitstekend verzorgde en uiterst leesbare en bij vlagen vermakelijke boek, zijn ruim honderd – soms persoonlijke – korte verhalen opgenomen die eerder als column verschenen in het Verenigingsblad ‘Vocaliteiten’ van het KHMK. Volgens de auteur, geschreven door een muziekliefhebber en beslist niet door een muziekkenner.

In honderdvier bijdragen worden allerlei lichtvoetige wetenswaardigheden over klassieke componisten en hun muziek verteld waardoor er anders naar zo’n componist kan worden gekeken en klassieke muziek toegankelijker en/of levendiger wordt.

2019 luie componist

 Aanleiding is meestal een stuk wat door het koor wordt ingestudeerd, al jarenlang op het
 repertoire staat of de moeite waard is om beschreven te worden. Alle hoofdstukken zijn
 voorzien van een of meerdere kleurenfoto’s waarbij met name bijna alle genoemde personen
 worden afgebeeld, waardoor het boek sterk aan zeggingskracht wint.

 Via de verwijzing naar allerlei streamingsdiensten, kunnen de meer dan honderd vermelde   composities, daardoor ook worden beluisterd en/of bekeken. Een aanrader voor eenieder   die  van klassieke muziek houdt en iets meer te weten wil komen van de componist of een   compositie.

 

 

 

Titel:            Een luie componist.
                    Korte verhalen over componisten en klassieke muziek.
Naam:         Harry van Liebergen.
                    400 blz.
Uitgave:       In eigen beheer.
Prijs:            € 23,95 excl. verzendkosten.
Bestellen:    Via e-mail bij de schrijver:
lietim@ziggo.nl

Comments are closed.