MannenKoorFestival KNZV

Persbericht

 

Het Koninklijk Nederlands Zangersverbond (KNZV) organiseert op 19 september 2020 een MannenKoorFestival (MKF 2020)in de stad Zeist. Aan het festival nemen mannenkoren deel die aangesloten zijn bij het KNZV. Het KNZV is een koepelorganisatie voor 4 regionale verenigingen waar ruim 170 koren en 7.000 zangers bij zijn aangesloten. Op 19 september wil het KNZV laten zien en horen dat het zingen bij een mannenkoor veel plezier geeft en dat het fijn is om te luisteren naar mooie mannenkoormuziek.  

 

Elke week zingen mannen met veel plezier in een mannenkoor. Tijd om op landelijk niveau aandacht te vestigen op deze prachtige bijdrage aan de Nederlandse amateurkunst. Tijdens het festival zullen de mannen zich zonder wedstrijdelement presenteren en zullen zij laten zien en horen hoe mooi en gezellig een mannenkoor klinkt.

Aan het festival nemen 25 mannenkoren deel. Koren die dat willen worden door een deskundige jury beoordeeld op zaken zoals Zuiverheid, Klankkwaliteit, Beweging/frasering, Programmakeuze, etc.

Het festival draagt bij aan het verbeteren en zichtbaar maken van de kwaliteit van de mannenkoorzang in Nederland!!

Het festival vindt plaats in de stad Zeist vanwege de centrale ligging en de goede bereikbaarheid vanuit alle delen van ons land. Ook heeft Zeist een mooie en gezellige binnenstad met diverse mooie locaties waar een koor kan optreden. Zeist kent een actief en open cultuurbeleid en de aanwezigheid van het Zeister Mannenkoor maakt deze stad uitstekend geschikt voor het festival. Maar liefst 1.000 zangers en ruim 500 gasten zullen de hele dag de stad op de kop zetten!

Er zijn 5 locaties waar de koren optreden. De podia zijn overdekte buitenpodia. Het festival zal een echt ‘Stadsfestival’ zijn. De podia staan zodanig compact opgesteld, dat het wandelen van podium naar podium slechts enkele minuten duurt en dat er zoveel mogelijk horeca- en winkelgebied in het centrum wordt bereikt.

Het festival begint om 10.30 uur en eindigt aan het eind rond 16.30 uur op het podium voor de gevel van het stadhuis tegenover Hotel Theater Figi. Aan de slotmanifestatie nemen de 1.100 zangers deel door het zingen van een gezamenlijk slotlied. Het feest eindigt met samen zingen van populaire liederen op het festivalterrein tussen stadhuis en Figi theater.

 

logo KNZV Flow of Voices bewerktjpg

Comments are closed.