Mannenkoor De Wiejerdzangers verwelkomt nieuwe dirigent. 

Eind 2022 moest ons koor onverwacht op zoek naar een nieuwe dirigent. Onze trouwe en ervaren dirigent sinds onze oprichting Piet Volders zag zich, na 37 jaar, genoodzaakt het stokje over te dragen. Maar aan wie? We moesten op zoek naar een nieuwe dirigent, maar we bleken hem al in huis te hebben! 

Koen Vroemen, onze pianist, die op 14-jarige(!) leeftijd bij ons zijn opwachting maakte, heeft zoveel ervaring opgedaan op een breed muzikaal terrein dat hij eigenlijk naadloos paste in het plaatje dat wij voor ogen hadden. Hij heeft unaniem van ons, de leden, het volste vertrouwen gekregen. 

Koen speelt sinds zijn 12e piano, en heeft tot zijn 14de gezongen als jongenssopraan. Sinds 2021 is hij actief als dirigent en als countertenor. 

Het complete CV van Koen past niet in het Klökske, maar we willen graag een korte introductie geven. 

Koen was bij zijn aantreden als onze dirigent pas 19 jaar oud, en toch al heel breed ervaren. Zanger, zowel in koren als solist. Pianist en organist, solistisch maar ook als begeleider van koren en zangers, en andere instrumentalisten. 

Verder studeert hij aan het conservatorium in Maastricht piano en koordirectie, en hij ontwikkelt zich verder als solist, kamermusicus en koorrepetitor. 

Zijn optredens, lessen en gevolgde masterclasses in binnen- en buitenland bij muzikale grootheden kunnen niet allemaal hier genoemd worden, net zomin als de competities en prijzen die hij nu al gewonnen heeft. Het zijn er veel…, maar twee bijzonderheden springen eruit: op 14-jarige leeftijd de jongste pianobegeleider in de wereld van de mannenkoren, en op 18-jarige leeftijd de jongste koordirigent! 

Op dit moment zijn wij, De Wiejerdzangers, onder leiding van Koen bezig met de voorbereiding op ons eerste optreden onder zijn dirigentschap dat op 13 mei in Voerendaal zal plaatsvinden. Het gaat goed, er is betrokkenheid, de stemming is positief. 

Kort gezegd: Koen heeft nu enkele maanden bij ons het stokje in de hand. Er is een klik, hij straalt autoriteit uit, we zijn over en weer enthousiast, en de vooruitzichten zijn zonnig!