KoorKracht! Werksessies voor een krachtig herstel van de koorsector

KoorKracht! Werksessies voor een krachtig herstel van de koorsector

 

Meld je aan voor boeiende bijeenkomsten in de maand juni

Wie kijkt er niet naar uit om onze grote liefde – zingen – weer op te pakken? Precies daarom organiseert Koornetwerk Nederland in juni een reeks online werksessies onder de titel KoorKracht! Daarin werken we toe naar een krachtig Herstelplan voor de Nederlandse koorsector. Iedereen mag meedoen. Deelname is gratis.

We gaan richting het moment waar we allemaal naar verlangen. Maar hoe pakken we als koorsector de draad weer op? Hoe zetten we de schouders eronder om een gezonde toekomst te waarborgen? Hoe houden we de jeugd betrokken bij het zingen? En: hoe breng je de energie, inspiratie en dynamiek terug?

Herstelplan

Het is tijd om toe te werken naar een krachtig Herstelplan voor de koorsector. Zodat we er straks weer stáán. Een Herstelplan dat zijn waarde voor de koorsector behoudt, óók als corona verslagen is. Daarom organiseert Koornetwerk Nederland – in samenwerking met diverse netwerkpartners – in juni verschillende online werksessies onder de titel KoorKracht! Ze behandelen thema’s waarmee ook jouw koor straks weer kan stralen. En: ze leveren de bouwstenen voor het Herstelplan.

Hieronder staan de werksessies op een rij. Mogelijk worden er nog sessies aan toegevoegd. Bij elke sessie staat een link naar een Google-formulier waarmee je je kunt inschrijven. Let op: per aanmeldformulier slechts één persoon. Je kunt je steeds inschrijven tot 12.00 uur op de dag vóór de werksessie plaatsvindt. De sessies vinden plaats via Zoom. Je ontvangt de link naar de betreffende sessie op de dag voordat die plaatsvindt.

Werksessie 1: Storytelling

  • Datum: zaterdag 12 juni, 10.00-12.00 uur.
  • In samenwerking met: House of Story, Yvette van den Berg.  

In deze werksessie gaan we na hoe je koor, aan de hand van verhalen, het hart van de luisteraar weer kan raken. We laten zien wat de kracht, het belang én het plezier van zingen is. We maken kennis met de ingrediënten van storytelling en diepen uit hoe je de verhalen op een sterke manier kunt opbouwen. Daar ga je als deelnemer ook direct mee aan de slag zodat jullie koorboodschap het publiek in het hart kan raken. Meld je hier aan voor Werksessie 1: Storytelling.

Werksessie 2: Koorzang als bodem van herstel

  • Datum: woensdag 16 juni, 9.30-11.00 uur
  • In samenwerking met: The Turnclub

Wat als we het verhaal nou eens omdraaien? Laten we koorzang inzetten om als samenleving te herstellen van deze crisis en ruimte te geven aan kwetsbaarheid. Merlijn Twaalfhoven, Imre Ploeg en anderen nemen dirigenten en bestuurders mee in een interactieve bijeenkomst over de sociaal-maatschappelijke kracht van samenzang, juist nu. Meld je hier aan voor Werksessie 2: Koorzang als bodem van herstel.

Werksessie 3: Handen uit de mouwen!

  • Datum: vrijdag 18 juni, 10.00-12.00 uur
  • In samenwerking met: KBZON en Dirigentenwerkplaats Utrecht

In deze werksessie praten de deelnemers over wat je organisatie nodig heeft om ook in de toekomst de amateurkoorzang goed te blijven ondersteunen. We proberen zo scherp mogelijk in beeld te krijgen hoe het staat met je achterban, je doelgroep of je cursisten. Doel: het ontwikkelen van een relevant aanbod voor hen. Bovendien zetten we de prioriteiten voor de koorsector op een rij. Meld je hier aan voor Werksessie 3: Handen uit de mouwen!

Werksessie 4: De jeugd heeft de toekomst

  • Datum: woensdag 30 juni, 10.00-11.30 uur
  • In samenwerking met: kinderkoorprofessionals Silvère van Lieshout en Alba Roorda Martinez

De deelnemers aan deze sessie gaan met elkaar in gesprek over de zingende jeugd en over de kinder-, jeugd-, en studentenkorensector. Aan de hand van persoonlijke verhalen behandelen we onderwerpen waarmee we zingen aantrekkelijker willen maken voor jongeren. Hoe bereiken we dat zingen voor hen nog meer gaat leven? En: hoe creëren we gelijke kansen zodat toegang tot het zangonderwijs een structureel onderdeel wordt van de educatie in Nederland? Meld je hier aan voor Werksessie 4: De jeugd heeft de toekomst.

Comments are closed.