Kerstconcert Sittards Mannenkoor Si-Tard

vrijdag 23 december 19.30 uur in de St. Petruskerk ( Grote Kerk) verzorgt het Sittards Mannenkoor       Si-Tard het jaarlijkse Kerstconcert.

Dit jaar voor het eerst onder de enthousiaste leiding van dirigent Hennie Ramaekers.                          Sinds enkele maanden is Hennie dirigent bij Si-Tard.

Ook dit jaar hebben we weer podiumplek voor jong talent, nl   Aukje Hermanns, singer-songwriter, winnaar van het Open Podium Sittard-Geleen en  tevens ambassadeur van Petje Af en Kunstbende. Inmiddels is de 18 jarige bezig met het 2e jaar opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium Maastricht.

Andrea Poddighe behoeft nauwelijks voorgesteld te worden. De afgelopen decennia stond hij meermaals op diverse podia, niet alleen klassiek maar ook bij Carnavals uitvoeringen is Andrea is graag geziene en gehoorde artiest. We zijn verheugd op zijn muzikale inbreng bij Si-Tard.

Ook het Koperensemble St. Joseph Sittard is een graag geziene groep in Sittard. Wisselend in samenstelling al naar gelang de gelegenheid het vraagt. Jaarlijks worden o.a. Dodenherdenking, Koningsdag en andere gelegenheden stijlvol opgeluisterd met hun koperklanken. Tijdens het concert speelt het 9-koppig ensemble met nieuwe jeugdige aanwas op hoorn, trompet,       trombone én slagwerk. Naast de begeleiding van Mannenkoor Si-Tard, verzorgt de kopergroep ook enkele Kerstklassiekers.

De pianobegeleiding is in handen van Gerald Wijnen. Gerald begon zijn muzikale loopbaan aan de muziekschool te Hoensbroek waar hij piano, klarinet en klassiek gitaar studeerde. Na voltooiing van zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij aan het Conservatorium te Maastricht piano. In 1987 sloot hij deze studie af met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus hoofdvak piano. Gerald is een    veelgevraagd begeleider van Limburgse zangkoren van Vaals tot Venray alsmede een groot aantal solisten. Ook  maakte hij deel uit van het solistenensemble Triade. Al deze activiteiten hebben hem naar bijna alle belangrijke podia in Nederland gebracht. Met de vele zangkoren heeft hij in bijna alle landen van Europa opgetreden. Sinds 1999 heeft hij zich ook toegelegd op het dirigeren van koren, zo is hij actief als dirigent bij Vocal Group Joy uit Berg en Terblijt, Shantykoor Nederweert,          The Young Voices uit Voerendaal en het Kerkelijk Zangkoor St. Joseph uit Merkelbeek.

Mogen we JOU ook ontmoeten op ons Concert. Met een VRIJE GAVE willen we kostendekkend sfeervolle en aanstekelijke koormuziek brengen.