jubileumconcert leo van weersch 50 jaar dirigent

Jubileumconcert Leo van Weersch, 50 jaar dirigent

Dirigent Leo van Weersch 

Augustus 1979, Leo van Weersch stapt Café zaal Claessen in Klimmen binnen, het verenigingslokaal van Mannenkoor Sint Remigius. De op dat moment 32-jarige Schin op Geulse “jong” begint aan de weg om van zijn hobby zijn beroep te maken. Hij had op dat moment nauwelijks ervaring met het dirigeren van een mannenkoor, maar “zijn droom” was uitgekomen, hij wilde als dirigent voor dit alom gewaardeerde en gerespecteerde mannenkoor staan.

Leo had zijn eerste muziekopleiding genoten aan de Valkenburgse muziekschool, waar hij in `72 De Alphons Crollamuziekprijs won. Op het moment van aantreden bij Sint Remigius studeerde Leo van Weersch aan het conservatorium in Maastricht koordirectie bij Jos Besselink. Samen met mannenkoor Sint Remigius is hij daar in 1981 afgestudeerd. Dit kon natuurlijk niet misgaan. In dat zelfde jaar, was het zilveren Jubileum van mannenkoor Sint Remigius het eerste hoogtepunt dat samen gevierd werd. Dit betekent overigens ook dat we nu tijdens zijn zilveren jubileum ons al aan het opmaken zijn voor het gouden jubileum van Sint Remigius.

JUBILEUMCONCERT

Leo van Weersch 50 jaar dirigent

07 november 2021, aanvang 14.30 uur De Polfermolen, Plenkertstraat 50, Valkenburg

Met medewerking van sopraan Heidi Pittie, bas bariton Bèr Schellings

 

Mannenkoor InterNos uit Schin op Geul

 

Mannenkoor Walram uit Valkenburg

Zanggroep Die Moselsänger

Locatie: Polfermolen, Plenkertstraat 50, Valkenburg.

Datum 07 november 2021 Aanvang concert om 14.30 uur,

Entree: 12,50 p.p. incl. een gratis consumptie.

De entreekaarten liggen om 13.30 uur klaar bij de ingang van de Polfermolen.

Bankrekening NL14 RABO 0140237747 t.n.v. Zanggroep Die Moselsanger o.v.v. Jubileumconcert, e-mailadres en of telefoonnummer.

Nadat het bedrag op onze rekening is bijgeschreven ontvangt u via e-mail j.pluymen@home.nl een bevestiging.

indien u via de bank kaarten bestelt doe dat alleen voor u en uw partner, niet voor vrienden(innen). Corona toegangsbewijs verplicht.

Comments are closed.