Het Maasbrees Mannenkoor jubileert

Het Maasbrees Mannenkoor jubileert

 

Op 16 november 1960 is het Maasbrees Mannenkoor opgericht en bestaat nu dus 60 jaar. Omdat dit natuurlijk een feest is willen we dit graag aan onze collegakoren laten weten middels deze bekendmaking.

2020 bleek echter niet het beste jaar te zijn om dit uitbundig te vieren. Covid-19 nam onze agenda over en verhinderde o.a. onze in mei geplande concertreis naar Solingen en het groots opgezette jubileumconcert op 15 november in DOK-6 in Panningen. Wat overbleef was in eerste instantie digitaal thuis oefenen met vierstemmige door onze dirigent Jan Mertens ingezongen liedjes. Later konden we kleinschalig en coronaveilig repeteren. Een bekend verhaal natuurlijk voor ons allemaal. Helaas ook een ongunstig  jaar voor onze 8 jubilarissen die we niet op ons gebruikelijke Caeciliafeest in het zonnetje konden zetten. In dit vreemde jaar hebben we maar liefst zes jubilarissen welke 60-jaar lid zijn:

En ook nog eens twee jubilarissen welke 25-jaar lid zijn.

Tijdens een coronaveilig bliksembezoek aan de deur werden alle jubilarissen verrast met bloemen, een presentje, de KNZV-oorkonde en de speld. Volgend jaar doen we de huldiging natuurlijk nog eens over met het hele koor. Hopelijk krijgt men het virus binnenkort onder controle en kan iedereen  zijn hobby weer onder normale omstandigheden uitoefenen.

De uitgevallen concertreis wordt mogelijk in 2021 opgepakt en het jubileumconcert in DOK-6 is verplaatst naar zondag 21 november 2021.

 

Geachte jubilarissen: ook namens bestuur en leden van KNZV-Limburg onze hartelijke felicitaties

 

 

Comments are closed.