Goed nieuws van…19 jan.

Goed nieuws van…19 jan.

Mannenkoor Sweykhuizen St Caecilia 1875

Tussen 2 lockdowns door stond mannenkoor St Caecilia uit Sweikhuizen klaar voor hun “open repetitie”. Samen met zo’n 10 andere “nieuwelingen” mocht ik, op 4 nov jl., te gast zijn daarboven op de berg.

Men had voor deze ledenwerfactie royaal geflyerd en de zangers aangespoord om te werven binnen hun eigen netwerk. Op de bewuste donderdagavond werden we, na de coronacheck, ontvangen door de voorzitter en vervolgens getrakteerd op koffie en vlaai. Voor deze open repetitie maakte het koor gebruik van zanger Sef Thissen, tevens ambassadeur bij KNZV-L, zangpedagoog Harrie Spronken en dirigent Hans Luesink. Samen met de aanhang/partners van de zangers namen we plaats in de zaal van het Rector Ravenhuis.

Sef, met zijn indrukwekkende stem, opende de repetitie met een geweldige aria, waarbij Harrie Spronken de pianobegeleiding verzorgde. Tja dan begint het wel te kriebelen als koorzanger.

We kregen een mooi pleidooi van Sef over koorzang en van Harrie Spronken kregen we de nodige ademhalings- en stemoefeningen. Wie van de koorzangers in Limburg heeft nog geen koorschool gevolgd bij Harrie? Dat behoeft dus verder geen toelichting. Het blijft fascinerend hoe Harrie iedereen binnen no time aan het zingen krijgt.

Vervolgens ging dirigent Hans Luesink met ons aan de slag met The Fields of Athenray en het slavenkoor uit Nabucco van Verdi. Een hele interessante avond, jammer…. Dat de volgende lockdown er weer zo snel aankwam.

Nu we weer heel snel aan de slag mogen gaan met de repetities hoop ik dat de nieuwelingen van 4 nov jl ook weer de weg zullen vinden naar die gezonde, inspannende en ontspannende hobby: Zingen in (mannen)koor!

Mannenkoor St Caecilia gaat donderdag 20 jan weer van start met repetities volgens model 3×3 kwartier. Op deze manier heeft men de gelegenheid om de zaal te ventileren vanwege de regelgeving rondom Corona.

1e 3 kwartier is er de koorscholing door Harrie Spronken en in het 2e  3-kwartier de 1e helft van de repetitie door dirigent Hans Luesink. Gedurende die tijd verzorgt Harrie Spronken de koorscholing en stemvorming bij de nieuwe koorzangers.

Tijdens het 3e 3-kwartier is er dan de gezamenlijke 2e helft van de repetitie.

======—-===========—==================—========—-===

Ik wens Mannenkoor St Caecilia heel veel  succes met de verdere muzikale voorbereidingen van Musica Sacra 2022, het herdenkingsconcert te Brunssum en vooral veel zangplezier.

=====—-===========—==================—====—-===

Wat kunt u de komende dagen verwachten?

De volgende afleveringen “Goed nieuws van……………” gaan over:

Dirigent Huub van den Brand en over zanger Arno Hochstenbach. Beiden zijn ook te gast in het programma Partimento, een radioprogramma van Peter Hofland bij mijn omroep BIEOS.

Wilt u ook uw (koor)nieuws met ons delen? Stuur het bericht eventueel met logo en/of foto’s aan mij via mail knzv.limburg@gmail.com en het wordt op korte termijn geplaatst op onze website en facebookpaginas. https://www.facebook.com/KNZVLimburg

Comments are closed.