Goed nieuws van 23 jan, Huub van den Brand

Mannenkoor, goed nieuws van……….. 23 jan

Huub van den Brand, dirigent Steinder Mannenkoor

Huub, woonachtig in Weert, volgde de HBS-A te Weert en behaalde later koordirigent I en II. Hij zingt als tenor bij het Weerter Mannenkoor sinds 2005 en is daar tevens de 3e dirigent.  Van 1984 – 2008 was hij, gedurende een prachtige tijd, leadzanger bij het Weerter Operettekoor. Als dirigent en vrijwilliger is Huub tevens dirigent bij de                                                                                  stichting Land van  Horne – Thuis in de Zorg.

Huub zegt: “Dementerende ouderen en somatieke ouderen laten zingen met liederen van vroeger die ze nog kennen. Fantastisch dankbaar werk, want gesprekken voeren kunnen ze bijna niet, maar zingen als de beste….”

Sinds okt 2021 is Huub dirigent bij het Steinder Mannenkoor.

Huub geeft verder aan: “serieus nadenken over de toekomst, het terugdringen van de gemiddelde leeftijd, samenwerken met andere koren en andere muziekgezelschappen, repertoire op elkaar afstemmen, teekezènge bevorderen om leden te werven, zelfs repertoire aanpassen aan de grootte van het koor….”                                             

Huub van den Brand is 30 jan te gast bij Partimento, een radioprogramma van Peter Hofland bij mijn omroep BIEOS.

Hij heeft prachtige muziekkeuzes gemaakt met diverse schitterende mannenkoorwerken. Ik zou zeggen vooral luisteren!

=======—-===========—==================—========—-

Huub, bedankt voor jouw goed nieuws en we wensen jouw veel (muzikaal) plezier en hopen tevens snel van je te horen met en bij het Steinder Mannenkoor.

======—-===========—==================—========—-===

Een van de volgende afleveringen  “Goed nieuws van……………” gaat over:

zanger Arno Hochstenbach. Arno is op 6 feb te gast in het programma Partimento, een radioprogramma van Peter Hofland bij mijn omroep BIEOS.

Wilt u ook uw (koor)nieuws met ons delen? Stuur het bericht eventueel met logo en/of foto’s aan mij via mail knzv.limburg@gmail.com en het wordt op korte termijn geplaatst op onze website en Facebookpagina’s. https://www.facebook.com/KNZVLimburg

Comments are closed.