GEZOCHT: KOORZANGERS M/V

GEZOCHT: KOORZANGERS M/V

Voor de productie “Der Freischütz” in de zomer van 2022 zijn Opera Compact en Het Productiehuis Valkenburg op zoek naar enthousiaste, ervaren koorzangers (s/a/t/b). Wil jij de uitdaging aangaan en in een professionele setting meewerken aan deze openluchtvoorstelling? Geef je op en doe mee!

Je bereidt zelf zo goed mogelijk je noten voor en onder leiding van koordirigent Jacqueline Nelissen wordt in een compacte periode het koor tot een eenheid gesmeed.

Vervolgens doe je mee met de regie- en orkestrepetities onder leiding van dirigent Enrico Delamboye en regisseur Sybrand van der Werf om daarna 5 spetterende voorstellingen door de hele provincie Limburg te spelen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Je kunt je aanmelden voor de online auditie (video opname!) via info@operacompact.nl vóór 1 maart 2022.

Wat willen we graag horen?

  • jouw partij van een koorstuk uit “Der Freischütz” met begeleiding van piano of (orkest)band
  • een lied of aria naar keuze met begeleiding van piano of (orkest)band (niet verplicht)

Stuur a.u.b. een kort mailtje mee waarin je jezelf voorstelt, je vertelt wat je ervaring tot nu toe is en welk stemtype je hebt.

De repetities zijn op:

11 juni, 10-13 uur: muzikale repetitie (locatie ntb)

18 juni, 10-13 uur: muzikale repetitie (locatie ntb)

12 juli, 19-22 uur: regie (OLT Valkenburg)

16 juli, 10-13 uur: regie (Opera Zuid)

15 aug, 15-17 uur: muzikale repetitie met orkest (OLT Valkenburg)

16 aug, 18.30-21.30 uur: regierepetitie met orkest (OLT Valkenburg)

17 aug, 18.30-21.30 uur: voorgenerale (OLT Valkenburg)

18 aug, 20.30 uur: generale (OLT Valkenburg)

De voorstellingen zijn op:

19 aug, 20.30 uur: Openluchttheater Valkenburg

20 aug, 20.30 uur: Openluchttheater Valkenburg

26 aug, 20.30 uur: Openluchttheater Brunssum

27 aug, 20.30 uur: Openluchttheater Thorn

3 sept, 20.30 uur: Kasteel Montfort

Data die je in de avond vrij moet houden i.v.m. onvoorziene omstandigheden: 21 en 28 augustus, 2 september

Fidelio – Beethoven (Leonore)

Opera Compact Tournee

“In de kunsten, net als in de hele schepping, zijn vrijheid en vooruitgang de hoogste doelen.” Dit citaat van Beethoven schetst zijn politiek engagement: een heftig componist, in gevecht met zichzelf en de wereld om hem heen, begaan met sociale misstanden. Dat is terug te vinden in zijn enige opera, Fidelio, waaraan hij ruim tien jaar werkte. Een manifest voor de vrijheid, met echo’s van het bekende Alle Menschen werden Brüder. Een vrouw, Leonore, verkleed zich als de man Fidelio en slaagt er zo in om haar man Florestan, een politiek gevangene van de wrede Pizzaro, uit de gevangenis te bevrijden. Wat betekent vrijheid en wat heb je er voor over? Met de bestorming van het Amerikaanse Capitool en de rellen rond de avondklok nog vers in ons geheugen zijn deze vragen voor deze generatie belangrijker dan ooit. De wereld politiseert in toenemende mate en de daarmee gepaard gaande polarisatie doet andersgezinden steeds verder van elkaar afdrijven. Vandaag de dag lijkt de persoonlijke triomf uit “Fidelio” ver te zoeken en de ondubbelzinnige boodschap van de opera: “het hart overwint”, kan tegenwoordig niet hard genoeg van de daken geschreeuwd worden. Als we niet voorbij onze verschillen kunnen kijken ziet de toekomst er weinig hoopvol uit. De echte conflicten worden niet opgelost tussen regeringen, maar met je eigen buren. Door met nieuwe ogen te kijken naar wie voor je staat: onder elke Fidelio huist een Leonore. En alleen de erkenning van dat gegeven leidt tot ware vrijheid. “Fidelio” is een ruw, zelden uitgevoerd brok muziektheater. Tijd om de uitdaging aan te gaan en deze unieke opera in een bewerking voor kleinere bezetting aan het publiek te presenteren. Met een klein ensemble op het podium doet Opera Compact recht aan de directe zeggingskracht van de opera. En zo geven we vorm aan de hartenkreet van een sociaal bewogen componist om in jezelf het goede aan te spreken.

Dirigent – Stijn Saveniers

Regisseur – Sybrand van der Werf

Florestan – Marcel Reijans

Fidelio – Fenna Ograjensek

Rocco – Marcel van Dieren

Marzelline – Judith Weusten

Don Pizarro – Sef Thissen

Jaquino – Pascal Pittie

Comments are closed.