Drie Koren Concerten

3koren concertLOGOs

In mei 2019 vinden er 3 bijzondere en unieke concerten plaats. Het bijzondere is dat Paul Mestrom dirigent is van deze drie koren. Het geheel staat dan ook onder zijn leiding met aan de piano mevr. Pavlina Heckmanns-Ognyanova. Op iedere locatie is er de medewerking van een plaatselijke muziekvereniging.

Het zijn drie concerten met prachtige muziekwerken. Het eerste concert van de drie koren is op 11 mei en wordt georganiseerd door mannenkoor St. Remigius Klimmen met medewerking van de Koninklijke Harmonie de Berggalm o.l.v. de dirigent Victor Vaessen. Plaats: De Borenburg te Voerendaal.

Het volgende concert op 18 mei wordt georganiseerd door het Gäöls mannenkoor te Geulle met medewerking van het Jeugdorkest St. Agnes te Bunde o.l.v. de dirigent Jacques Claessens. Plaats: De Hanenhof te Geleen.

Het afsluitende concert wordt op zaterdag 25 mei 2019 georganiseerd door Mannenkoor “de Nachtegaal” uit Someren. Aan het concert wordt meegewerkt door het Seniorenorkest Groot Someren o.l.v. dirigent Roger Cobben. Plaats van uitvoering: aula van het Varendonckcollege aan de Kanaalstraat in Someren.

2019 3 Koren mei

 

Paul Mestrom studeerde Schoolmuziek en Koordirectie aan het Conservatorium te Maastricht. Vele jaren was hij docent aan de Kreato Hogeschool en academie voor Muziek te Thorn. Hij doceerde o.a. blokfluit, klarinet, saxofoon, koordirectie, theorie, paul mestromalgemene muziekleer en solfège. Ook was hij daar “Consulent Digitalisering’. Naast zijn werkzaamheden voor de Kreato Hogeschool was Paul Mestrom vakleerkracht Muziek aan meerdere basisscholen. Vanaf 1974 tot heden was hij dirigent van diversen mannen-, vrouwen-, gemengde-, jongeren- en kinderkoren. Paul zingt zelf ook nog in het Kamerkoor Maastricht dat onder leiding staat van zijn oud-docent koordirectie (Ludo Claesen). Paul Mestrom is oprichter en muzikaal leider van een professioneel euregionaal ensemble, genaamd Chant-Eur, waarmee hij koorprojecten uitvoert in de Euregio met professionele – en zeer goede amateurzangers en musici. Als nevenactiviteit houdt Paul zich bezig met het maken van geluidsopnames met hoogwaardige opnameapparatuur, het digitaal editen en op CD zetten van deze opnames, het componeren en arrangeren voor uiteenlopende vocale en instrumentale groepen en het maken van repetitie-cd’s voor koren, zodat zij daarmee sneller muziek kunnen instuderen en er meer effectieve repetitietijd overblijft.

pavlina

Pavlina Heckmanns-Ognyanova (Varna, Bulgarije 1973) studeerde piano, orgel en muziektheorie aan het conservatorium van Sofia. In 1998 vervolgde zij haar studie, na het winnen van een studiebeurs, aan het conservatorium te Maastricht bij Dorthy de Rooij. Deze studie sloot zij af in 2002. Pavlina gaf onder meer concerten in Bulgarije, Cyprus, Groot – Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië. Ook in Nederland concerteerde ze inmiddels in diverse plaatsen. Sinds 2000 is zij als organiste verbonden aan de Petrus en Pauluskerk en de kerk ‘t Eikske te Schaesberg. Zij begeleidt als pianiste/ organiste meerdere koren en vocalisten, en geeft regelmatig kamermuziekconcerten.

 

Comments are closed.