ROME, DE EEUWIGE STAD

image001ROME, DE EEUWIGE STAD | Respighi als muzikale reisleider
Spelende kinderen, marmeren beelden, pittoreske piazza’s, Romeinse legioenen en duistere catacomben. Wie kan het zich niet voor de geest halen? In zijn orkestwerk Pini di Roma schetst Respighi een kleurrijk portret van zijn lievelingsstad Rome gezien vanuit het perspectief van, jawel, de pijnbomen…! Deze oeroude pini staan op de absolute hotspots van Rome, zoals de Via Appia – een van de belangrijkste oude Romeinse wegen – en het alom bekende park Villa Borghese. Ze hebben een schat aan verhalen te vertellen.
Nog meer verhalende muziek komt van de grote romantische componist Richard Strauss. Hij componeerde de schelmenstreken van Tijl Uilenspiegel. De Franse meestercomponisten Ravel en Dutilleux lieten zich door verhalen over oorlog en bevrijding inspireren tot intense muziek over vergankelijkheid en liefde voor het leven. En passant brengt Dutilleux ook nog een ontroerende ode aan oorlogsheld Anne Frank. Orkestkleuren in optima forma!
Theater aan het Vrijthof | vrijdag 27 september 2019 | 20.00 uur
Kaarten met korting zijn telefonisch te bestellen via 043 350 55 55 met kortingscode ZV1920.
– jongerenkaarten – t/m 30 jaar | € 10,00
– reguliere kaarten – vanaf 31 jaar | 3) € 16,80 / 2) € 25,60 / 1) € 29,60 / € 33,60
*De korting is reeds verwerkt in bovengenoemde prijzen. De korting is niet van toepassing op jongerenkaarten à € 10,00, reeds gekochte kaarten of in combinatie met andere aanbiedingen. Vol=vol.

 

Zangvereniging met korting naar philharmonie zuidnederland in Maastricht

Comments are closed.