Oekraïne oorlog & vluchtelingen

Oekraïne oorlog & vluchtelingen

Beste allen,

Van het een op het andere moment zijn we betrokken geraakt bij de Oekraïne oorlog door 8 vluchtelingen op te vangen.

Op alle mogelijke manieren proberen we deze mensen te ondersteunen en hun verblijf hier enigszins te veraangenamen, maar ik zou via hun ‘Gebed voor de Oekraíne’ een statement willen maken en `àlle vluchtelingen een hart onder de riem willen steken en heb die Oekraïense hymne voor mannenkoor gearrangeerd. Een 3 stemmige zetting volgt nog!

Het zou toch prachtig zijn, wanneer zingend Nederland – ook voor gemengd koor heb ik een zetting geschreven – dit lied tijdens festivals en concerten gezamenlijk zou uitvoeren.

Ik heb contact gehad met Hennie Ramakers en hij adviseerde me het arrangement naar jou te sturen om dit met alle mannenkoren in Limburg cq Nederland te delen. Een vertaling en achtergrondinformatie van deze hymne heb ik toegevoegd.

Ik kan me voorstellen, dat de uitspraak van het Oekraïens een probleem zou kunnen opleveren om dirigenten en hun zangers te motiveren.

Is het daarom een idee de tekst in te spreken èn de afzonderlijke partijen in een studio te zingen en op te nemen?

Het voordeel van een opname hoef ik niet uit te leggen.

Daar zijn natuurlijk wel studiokosten aan verbonden, ik schat zo’n  250 euro!

Ik hoor graag jouw mening en reactie.

Dank je wel alvast.

Hartelijke groeten,
Ton
Tel. 045 – 5271925 of 06 – 23839497

Klik hier voor het openen en afspelen van de bijlagen

Comments are closed.