Nieuwsbrief KNZV-Limburg Jaargang 2020 nummer 2

Beste liefhebber van (mannen)koormuziek,

Inmiddels kijkt/leest u hier in nieuwsbrief nr 2 van KNZV-L

Op een of andere manier lukt het ons toch niet om reacties los te weken van zangers, bestuurders en/of vrienden van de mannenkoren. Wat verwachten zangers, dirigenten en bestuurders van ons? Kreeg je maar reacties….. dan weet je waar je aan toe bent., en weet je hoe je kunt handelen. Of verwachten we teveel van onze aangesloten mannenkoren?

Uiteraard zie je natuurlijk een aantal mannenkoren die actief bezig zijn met ledenwerfacties, verbreding/vernieuwing van het repertoire. Maar laat het overgrote deel van onze mannenkoren het maar gebeuren? Of deelt men te weinig het wel en wee met het bestuur van KNZV-L?

Ondanks de mogelijkheden welke we bieden op onze website en Facebookgroep en pagina wordt er toch (nog) te weinig gebruik gemaakt van deze gratis PR mogelijkheden. Als ik naar onze agenda kijk dan is het triest hoe weinig koren hier gebruik van maken. Maar vooruit, genoeg gezeurd; nieuwe ronde, nieuwe kansen! Te starten op:

Zaterdag 28 maart Ledenvergadering KNZV-Limburg in de Oolderhof te Linne.

We gaan er vanuit dat we veel bestuurders van onze 64 aangesloten mannenkoren mogen begroeten.

Een van de punten op de agenda is o.a. de nieuwe eigen subsidieregeling/stimuleringsregeling van KNZV-L.

Uiteraard ontvangt de secretaris van uw mannenkoor binnenkort de volledige Agenda en benodigde vergaderstukken.

KNZV Vereniging Nederland

Uiteraard zal het bestaansrecht van KNZV worden besproken tijdens de ledenvergadering in Linne. Wilt u nu al meer informatie over het belang van KNZV en KNZV-Limburg? Lees dan hier het hele document: Belang_KNZV.pdf 

Kennisbank KNZV-Limburg

Onlangs is de Kennisbank van KNZV-L weer verder uitgebreid. Als u via de knop Kennisbank naar beneden scrolt ziet u het nieuwe tabblad VNK-HvdK  Op deze plek plaatsen we documenten die interessant kunnen zijn voor veel koren. We hebben hier bewust voor gekozen opdat u zich niet eerst hoeft in te loggen via het ledenportaal van KNZV-L. Enkele artikelen worden verderop in deze Nieuwsbrief toegelicht.

Reglement onderscheidingen en jubilea KNZV

Via onderstaande  lees meer knop komt u uit bij het reglement onderscheidingen en jubilea KNZV dat vooral voor bestuurders van belang is. Het is in elk geval interessant dat er ook mogelijkheden zijn voor jubilerende koren. 

Lees meer knop ovaal

 

 

Inzet ambassadeur KNZV-Limburg

We hebben nog steeds drie muziekambassadeurs die ingezet kunnen worden bij de ledenwerfactie van uw koor.

Martin Hurkens, Math Dirks en Sef Thissen kunnen uw koor ook mee helpen om nieuwe zangers te werven.

En uiteraard heeft KNZV-Limburg daar ook een regeling voor om uw kosten te beperken. 

Afgelopen jaar maakt slecht 4 koren gebruik van deze regeling.

Repertoiredag KNZV-Limburg

Het is inmiddels bijna 5 jaar geleden dat we de succesvolle repertoiredag hebben georganiseerd te Melick. Heel veel deelnemers hebben met veel enthousiasme de Workshops gevolgd met Ludo Claesen en Jetse Bremer.

Deze dag is interessant voor dirigenten en leden van de muziek-commissie. Gaat deze dag er weer komen? Interesse, concrete wensen? Laat van u horen! Zaterdag 28 maart is daar de unieke gelegenheid voor.

Muziekbibliotheek KNZV

In nieuwsbrief nr. 1 zag u al de mogelijkheid om de voorraad van alle muziekwerken op verschillende manieren te bekijken. De gehele muziekbibliotheek is inmiddels verhuisd naar Zoetermeer en het beheer is (tijdelijk) over gegaan naar bibliothecaris Koos van Herk. Het uitlenen van muziekwerken zit inmiddels weer in de lift. Zoals bekend heet elke secretaris van de aangesloten mannenkoren van KNZV toegang tot de muziekbibliotheek van KNZV

Er is ook een uitgebreide handleiding voor het gebruik van de bibliotheek aanwezig.

Voor de aangesloten leden is het gebruik uiteraard gratis. En bent u niet geslaagd met het zoeken van het juiste muziekwerk? Dan hebben we bij KNZV-Limburg ook nog steeds een hele uitgebreide lijst met uitgevers voor u verzameld. Ook bereikbaar via de kennisbank, tabblad Muziekuitgevers

Koornetwerk Nederland

De Koornet werkdag, met diverse onderwerpen, is net achter de rug en we zijn uiteraard benieuwd naar de resultaten. Wij houden u op de hoogte. Uiteraard bent u ook van harte welkom op hun website van Koornetwerk.

Inspiratiedag Huis voor de Kunsten (HvdK)

Speciaal voor (bestuurs)leden organiseerde HvdK een inspiratiebijeenkomst waar veel voorkomende vragen van verenigingen weren behandeld. Zowel het verslag van de bijeenkomst op 12 febr jl en het coachingtraject (3pijlersmodel) van Toon Peerboom kunt u bereiken via het tabblad VNK-HvdK (Kennisbank) 

Lees meer knop ovaal

 

 

VNK Limburgse Koordagen 2020

Hét korenfestival van Limburg, met gratis workshops, concerten en meer!

Limburgse Koordagen | 2, 3 en 4 oktober 2020 | TheaterHotel De Oranjerie Roermond

Ook dit jaar organiseert het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) de Limburgse Koordagen in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. Met workshops, concerten, conferenties, SGV Ontmoetingsdag voor dirigenten en wedstrijdelementen zoals het OLKF voor koren en zangliefhebbers, belooft het weer een inspirerend en muzikaal weekend te worden. Het VNK-Limburg wil koren, (koor)zangers en koorzangliefhebbers bij elkaar brengen om elkaar te inspireren, ontmoeten, horen, ontwikkelen en om vooral plezier te hebben in (koor)zang.

Lees meer knop ovaal

 

 

Uw eigen bijdrage in de volgende Nieuwsbrief?

Wilt u uw koor laten “shinen”in een van onze volgende Nieuwsbrieven? Uw ervaringen over de ledenwerving, nieuwe instudeermethodes of vernieuwing van het repertoire. Deel uw ervaringen met andere koren, kijk bij elkaar in de keuken. De redactie laat zich heel graag verrassen met uw artikel(en) En natuurlijk hebben we ook ruimte voor u op onze website en facebook.

Iets gemist in deze Nieuwsbrief? Laat het me dan s.v.p. weten. Muzikale groet, Piet Besselink

Comments are closed.