Nieuwsbrief KNZV-Limburg Jaargang 2020 nummer 1

Een heel gelukkig, gezond en muzikaal actief 2020

Beste koorliefhebber,

We wensen U een heel gelukkig, gezond en muzikaal actief 2020. Het nieuwe jaar is nog maar pas begonnen, de mooie kerstconcerten zijn net voorbij. Op enkele plaatsen worden er al Nieuwjaarsconcerten uitgevoerd. Mooie herinneringen en voorgenomen activiteiten koesteren we en nemen we mee naar dit nieuwe jaar.

Ook in 2020 hopen we dat veel van onze mannenkoren activiteiten organiseren waar we trots op kunnen zijn. De Limburgse Koordagen van VNK willen we zeker bij u aanbevelen. 

Op onze website is het nog steeds mogelijk om de AGENDA te vullen met uw concert en/of bijzonder activiteit. Nadat u bent ingelogd in het ledenportaal is het mogelijk om via de knop aanmelden uw activiteit in de agenda te plaatsen. Formulier invullen en inzenden maar. foto’s / posters mogen niet groter zijn dan 2048kB.

Bent u gebruiker van facebook? Dan is het mogelijk om uw activiteiten zelf te plaatsen op onze facebook pagina en/of onze facebookgroep. Bij voorkeur vergezeld van een foto en/of poster. Reageren op bestaande berichten door een duimpje te geven of van commentaar te voorzien helpt zeker mee om de bekendheid verder te vergroten.Uiteraard helpt het om uw eigen facebookpagina met ons te delen.

KNZV Limburg wilt u zoveel mogelijk blijven informeren via nieuwsbrieven, de website en facebook. Informatie waar we als bestuur met KNZV over praten, maar ook nieuws van Koornetwerk Nederland, VNK, het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg, ofwel de belangenbehartiger van alle koren in Limburg. Uw eigen bijdrage blijft uiteraard altijd (meer dan) welkom.

Wij willen dan ook graag weten wat er in uw koor leeft. Heeft u bijvoorbeeld ook een koorblad of Nieuwsbrief? De digitale vorm willen we heel graag van u ontvangen. Zie de aanwezige koorbladen van enkele koren.  Mailen mag naar Secretaris KNZV-Limburg <secretariaat@knzv-limburg.nl>;;

Ook willen we graag weten met welke vragen u zit, welke muziek slaat er bij uw koor op het repertoire en maakt u ook gebruik van onze KNZV bibliotheek? Mist u bepaalde muziekwerken?  Laat het ons weten.Tips hoe het beter kan?

We horen het graag van U!!

2020 FB Nieuwjaarswens 2020 v0

 

Venrays Mannenkoor gefeliciteerd

rockkoor

  Afgelopen najaar startte het Venrays Mannenkoor, onder het thema rock, een nieuw  zangproject voor mannen!

 En zo werd het project: “RockKoor Venray” geboren. En, uiteraard, zoals heel veel   zaken bij het Venrays Mannenkoor werd ook dit weer een succes.

 Men won met dit project de Cultuurprijs Venray 2019

 RockKoor wist maar liefst 1054 van de 2658 stemmen binnen te halen.

 EEN GEWELDIG VOORBEELD VAN MANNENKOREN DIE AAN DE WEG DURVEN   DE TIMMEREN.

 Namens KNZV-Limburg Gefeliciteerd!

 Het hele verhaal lezen?  LEES MEER KNOP

 

Het RockKoor gaat ook in het nieuwe jaar verder!! de huidige 28 zangers hebben nog ruimte voor uitbreiding. Wil je ook eens komen luisteren en wellicht al direct meezingen: doen! Je bent vanaf 16 januari welkom!!

Meld je van te voren aan via: rockkoorvenray@gmail.com

 

Nieuwsbladen van de collega koren

koorblad Enkele mannenkoren sturen hun koorblad ook naar onze secretaris.

Via een gemeenschappelijke opslag zijn die voor iedereen in te zien.

altijd leerzaam. 

Eens rondkijken bij de diverse koor bladen?  LEES MEER KNOP

Voor uw koor is er natuurlijk ook ruimte beschikbaar. 

 

Project Mannenzang Limburg

Onze muziekadviseur Paul Voncken heeft zich, samen met andere dirigenten, verdiept in de huidige situatie van de Mannen[koor]zang in Limburg. De opgedane kennis hierover is, samen met voorstellen, vastgelegd in het Projectplan “Platform Mannenzang Limburg”. Het betreffende plan is inmiddels enkele malen onder de aandacht gebracht van alle KNZV-Mannenkoren in Limburg. Wij, als bestuur van KNZV-Limburg, willen natuurlijk heel graag weten, hoe u, als zanger, bestuurder of dirigent tegen dit plan aankijkt.Vervolgens wordt het plan binnen het bestuur besproken en tevens een besluit over genomen. De secretaris wil graag uiterlijk 25 januari uw reacties, vragen en/of suggesties ontvangen op mailadres: secretariaatknzvlimburg@gmail.com 

Het gehele document is te lezen via:  LEES MEER KNOP 

 

Nieuwsbrieven van andere verenigingen

Over (mannen)koormuziek is heel veel informatie te vinden. Zo zijn er veel nieuwsbrieven in omloop.

Klik op het betreffende logo om naar de betreffende nieuwsbrieven of nieuws te gaan.

0koornetwerk

 

 2019 VNK LOGOKBZONbalknet

 

 

 

 

  

 

 

Verzekeringspakket KNZV

Het verzekeringspakket zoals het nu geldt blijft onveranderd. Het verzekeringspakket 2020 is binnenkort ook weer bereikbaar via de Kennisbank op onze website.

De niet collectieve ziekengeldverzekering, ook wel dirigentenverzekering genoemd, wordt qua naam gewijzigd in evenementenverzekering. Tevens geldt er geen leeftijdsbeperking van 70 jaar meer. KNZV raad het af om deze verzekering voor uw dirigent te regelen. De belastingdienst kan dit namelijk zien als een gezagsverhouding en dan loopt het koor het risico als werkgever te worden bestempeld en dat sociale lasten moet worden betaald.

 

BUMA – FEMU en STEMRA

De Buma incasseert uitvoeringsrechten (geregeld via het KNZV)

De FEMU incasseert reproductierechten namens de muziekuitgevers (geregeld via het KNZV)

De Stemra geeft licenties uit voor muziek op geluidsdragers en websites (elk koor zelf regelen!)

 

Met de FEMU is een gezamenlijk contract voor alle KNZV koren afgesloten voor een periode van 1 jaar. De kosten die hiermee gemoeid zijn worden voor 50% betaald uit de reserves van het landelijk KNZV en voor 50% uit de reserves van de regionale verenigingen.

Koornetwerk Nederland heeft namens de aangesloten korenbonden een contract afgesloten met Buma-Stemra voor in het openbaar mogen uitvoeren van koormuziek en tekst. De kosten van de premie is in de jaarlijkse contributie van het KNZV opgenomen. Klik hier voor de gehele inhoud van de brief

 

 Samen zingen activeert ons brein

a0 Zingen, vooral met elkaar, geeft kracht. Met muziek bezig zijn stimuleert hersenfuncties en heeft fysiologisch gunstige effecten, bijvoorbeeld op het hart. Dr. Erik Scherder heeft er een boek over geschreven; “Singing in the brain”. Inmiddels is daar ook een light-versie van verschenen. Ook krijgt het boek een vervolg in het theater.

Het gehele interview in ACADEMY MAGAZINE met Dr. Erik Scherder lees je via de knop:  LEES MEER KNOP

 

 es fotoBron: Speakers Academy┬«

 

Dirigentenpool

Onze vereniging KNZV-Limburg beschikt al een aantal jaren over een Dirigentenpool. Zit uw koor even zonder dirigent dan is het mogelijk om via deze pool een van de vermelde dirigenten te benaderen.

Wilt u, als dirigent, ook op deze lijst vermeld worden? Stuur dan de benodigde gegevens aan: pietbesselink@gmail.com en de gegevens worden vermeld. Laatste update was augustus 2019.

 

Kennisbank

Via onze website van KNZV-Limburg heeft u de mogelijkheid om de Kennisbank te bezoeken. Op dit moment staan in deze Kennisbank de onderwerpen: Muziekuitgevers, Adviestarieven Dirigenten, Dirigentenpool, Advies en Ondersteuning, Bib-sorteermogelijkheden en veel gestelde vragen. Heeft u zich ingelogd via het ledenportaal? Dan krijgt u via de Kennisbank ook toegang tot het Verzekeringsarrangement KNZV. Alle secretarissen van aangesloten Mannenkoren hebben de beschikking over deze toegang.

Mist u onderwerpen of heeft u reacties/vragen over de Kennisbank? Laat het me weten en we zorgen ervoor dat we op zoek gaan naar antwoorden en ruimte hiervoor in de Kennisbank. Samen kunnen we deze informatiebron dan uitbouwen. Reacties graag aan: pietbesselink@gmail.com

 

Sorteermogelijkheden Muziekbibliotheek KNZV

bieblogo In onze muziekbibliotheek zijn meer dan 3700 werken beschikbaar, waarvan meer dan 1300 direct digitaal beschikbaar. Alle secretarissen hebben de beschikking over de toegang van deze muziekbibliotheek

Op onze homepage van KNZV-Limburg staat het plaatje zoals hiernaast afgebeeld.

 

Om het u wat gemakkelijker te maken heb ik de gegevens van alle muziekwerken gesorteerd op diverse manieren:

bibsorteer Deze Pdf’s zijn bereikbaar via de Kennisbank en vervolgens naar het tabblad Bib-sorteermogelijkheden. Hier krijgt u de gegevens te zien zoals hiernaast vermeld. Maak uw keuze door op de betreffende regel te klikken en het bestand opent zich op uw pc.Afhankelijk van uw systeem kan het ook zijn dat u het bestand eerst moet downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ledenvergadering

Het blijft belangrijk dat zoveel mogelijk bestuursleden aanwezig zijn op de Algemene ledenvergadering. Deze wordt gehouden op zaterdag 28 maart te Linne in ‘Oolderhof’.

De agenda ontvangt u tijdig.

Met muzikale groet, namens bestuur KNZV-Limburg.

Piet Besselink PR KNZV-Limburg

Comments are closed.