Een heel gelukkig, gezond en muzikaal 2019

Beste koorliefhebber,

We wensen U een heel gelukkig, gezond en muzikaal 2019. Het nieuwe jaar is alweer een tijdje oud, de herinneringen aan mooie concerten en activiteiten nemen we mee naar het nieuwe jaar. Ook in 2019 hopen we dat veel van onze mannenkoren activiteiten organiseren waar we trots op kunnen zijn. 

Op onze website is het nog steeds mogelijk om de AGENDA te vullen met uw concert en/of bijzonder activiteit. Nadat u bent ingelogd in het ledenportaal is het mogelijk om via de knop aanmelden uw activiteit in de agenda te plaatsen. Formulier invullen en inzenden maar. foto’s / posters mogen niet groter zijn dan 2048kB.

Bent u gebruiker van facebook? Dan is het mogelijk om uw activiteiten zelf te plaatsen op onze facebook pagina. Bij voorkeur vergezeld van een foto en/of poster. Reageren op bestaande berichten mag natuurlijk ook.

KNZV Limburg wilt u zoveel mogelijk blijven informeren via nieuwsbrieven, de website en ook facebook. Informatie waar we als bestuur met KNZV over praten, maar ook nieuws van VNK, het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg, ofwel de belangenbehartiger van alle koren in Limburg. Uw eigen bijdrage blijft uiteraard altijd welkom.

Maar wij willen ook graag weten wat er in uw koor leeft. Heeft u bijvoorbeeld ook een koorblad of Nieuwsbrief? De digitale vorm willen we heel graag van u ontvangen. Mailen mag naar Secretaris KNZV-Limburg <secretariaat@knzv-limburg.nl>;

Ook willen we graag weten met welke vragen u zit, welke muziek slaat er bij uw koor op het repertoire en maakt u ook gebruik van onze KNZV bibliotheek? Tips hoe het beter kan?

We horen het graag van U!!

2019 Reuver 1

Welke activiteiten zijn er ( bij ons bekend) op dit moment in de koorwereld?

Het Reuvers Mannenkoor organiseert  op woensdag 16 januari voor hun ledenwerving een Zang Clinic

Meer informatie via www.reuversmannenkoor.nl


 Aanmelden voor het KNZV Mannenkoorfestival 2020                                                  

2019KNZV NL logo

Inschrijven kan tot uiterlijk 15 februari 2019.  Elke secretaris heeft de info-set ontvangen. Deze set wordt binnenkort ook op de website geplaatst.

Naast het mannenkoorfestival wordt er tevens een landelijk concours georganiseerd.

Het reglement KNZV Concours zullen we binnenkort vernieuwen op onze website van KNZV-Limburg. Voor dit concours worden er voorrondes georganiseerd op 2 november 2019. De tien beste koren gaan door naar de landelijke finale.

Tevens is er op 30 maart a.s. een Bondsdag van KNZV te Utrecht. Ook deze info set is aan alle secretarissen verstuurd. Inschrijven vóór 15 februari a.s. De volgende sprekers/inleiders hebben reeds toegezegd te zullen komen:

  • Daphne Wassink; voorzitter van Koornetwerk Nederland
  • Monique Senft; accountmanager van Buma m.b.t. uitvoeringsrechten e.d.
  • Marijke de Wit; choreografe m.b.t. podium presentatie

Het gemengde koor Franciskoor Venlo is op zoek naar tenoren (met ervaring) voor de uitvoering van Mozarts Requiem.

Deze uitvoering is op 13 april in Domani Venlo.Voor meer informatie bezoek je hun website.


INTERKULTUR organiseert de World Choir Games 2020 in Antwerpen en Gent, 5 – 15 juli 2020. Een informatiebijeenkomst hierover is op 3 febr. te Ede. 


Interesse in een muzikaal uitje voor het hele koor? Ga dan eens op zondag naar Amsterdam. Iedere eerste zondag van de maand organiseert InterVocaal een inloopkoor in de Oude Lutherse Kerk op het Spui. Aantrekkelijke groepskorting. Ook heel leuk om met partner samen te doen, samen zingen of de partners gaan shoppen in Amsterdam. Ook heel goed te doen met een (goedkope) treinkaart.

De zangprojecten van InterVocaal worden met veel plezier geleid door Rinske van der Meer – dirigent, zangeres en Martijn Vriesman, pianist. Met humor en aanstekelijk enthousiasme krijgen ze iedereen aan het zingen.


Nog eens terug kijken naar de opnames van het Mannenkoorfestival KNZV-Limburg 2017. Kijk via ons YouTube kanaal


Is uw koor ook een ledenwerf-actie aan het organiseren? De ambassadeursregeling is ook in 2019 van toepassing. De regeling waar u éénmalig gebruik van mag maken treft u aan via: https://www.knzv-limburg.nl/nieuws-archief/nieuws/149-regeling-inzet-knzv-ambassadeurs-bij-ledenwerfacties-koren

Het Sittards Mannenkoor Si-Tard organiseert haar jaarlijkse SING-IN Si-Tard op woensdag 13 maart in hun repetitielokaal het Jochem Erenshoes, Kloosterplein 3 te Sittard. 

Ook dit jaar maken we weer gebruik van KNZV- Limburg ambassadeur Math Dirks. Samen met dirigent Emmanuël Pleijers laten we de gastzangers proeven aan de mannenkoorzang en de sfeer bij Si-Tard. De afgelopen jaren is steeds opnieuw gebleken dat we de beste “aanwas” krijgen via  netwerken van onze eigen zangers. Ook facebook blijkt een goed wervingskanaal te zijn.

50pct 2019 A6 SING IN 13 mrt v050nw 2019 A6 SING IN 13 mrt vAZ


 Het Venrays Mannenkoor heeft een repetitie-weekend in de planning staan en wel van vrijdag 8 febr 16.30 – zondag 10 febr 16.00 uur.  KNZV-L wenst hun een gezellig en muzikaal weekend en is benieuwd naar hun aanpak en ervaringen. U ook?  Meer informatie over het koor op: https://www.venraysmannenkoor.nl/


Het Geleens Mannenkoor Mignon en het Sittards Mannenkoor Si-Tard spreken al geruime tijd om eens gezamenlijk op te treden als één koor in Sittard-Geleen. Op dit moment worden er muzikale keuzes gemaakt, bladmuziek aangeschaft en arrangementen gemaakt. Op 18 sept 2019 is het 75 jaar geleden dat de gemeenten Sittard en Geleen werden bevrijd. Een prachtige gelegenheid om dus gezamenlijk op te treden in de Schouwburg de Domijnen. In een volgende Nieuwsbrief laten we de organisatie van dit project weer verder aan het woord.


Heeft u interesse om een koorproject onder de aandacht te brengen? Laat het weten aan de PR-commissie. We maken heel graag plaats voor uw project/koor.

Veel leesplezier namens KNZV – Limburg

Comments are closed.