MEGA SING-A-LONG

2018 8 sept 1 50pct

Brainstormsessie KNZV-Limburg

zaterdag 1 september Brainstormsessie KNZV-Limburg in Oolderhof te Herten-Roermond. Van de 65 aangesloten mannenkoren nemen er 19 deel aan deze sessies.

2018 heidag flyer fb en site 60pct

Facilitator Toon Peerboom leidt ons door het programma samen met enkele bestuursleden van KNZV-Limburg.

Toon

De dag gaat o.a. over:
>      Wat speelt er in de mannenkoren wereld?
>      Rol van de muziekadviseur, ambassadeurs....
>      Promotiekoor....
>      Hoe verder in de toekomst? 


Voorzitter Herman Janssen opent om 10 uur en de verwachting is dat we rond 15 uur afsluiten.

Muziekambassadeurs KNZV-Limburg

Onze muziekambassadeurs bij KNZV-Limburg.

45pct Muziekambassadeurs KNZV Limburg en LINKS

In 2008 werd binnen KNZV-Limburg het rapport “Zet een nieuwe TOON” gepresenteerd. De aanbevelingen waren o.a. het benoemen van een muziekadviseur, waarover later meer.  Tevens werd voorgesteld om een muziekadviseur te benoemen om mee te werken aan ledenwerving bij onze mannenkoren. En op deze manier een steentje bij te dragen aan het op peil houden/brengen van de koren.

Naast het aanstellen van de ambassadeur werd er ook een regeling gestart voor een bijdrage in de kosten voor de medewerking van een muziekambassadeur.

De huidige regeling voor de inzet van de ambassadeur is op de website van KNZV-Limburg te vinden via:

https://www.knzv-limburg.nl/nieuws-archief/nieuws/149-regeling-inzet-knzv-ambassadeurs-bij-ledenwerfacties-koren

           

2018 logoKNZV limburg

 

 

 

 

Martin Hurkens is sinds 2014 onze ambassadeur en heeft al menig mannenkoor meegeholpen bij het werven van nieuwe zangers.

In 2010 won Martin Hurkens uit het niets Holland’s Got Talent. Bij de eerste kennismaking in de live shows liet hij de jury verbijsterd achter, na het horen van zijn zangtalent. De Schinveldse zanger haalde de finale en werd als winnaar uitgeroepen. Een onverwacht groot succes, waarna hij in een klap beroemd is in Nederland.

Na het winnen van Holland’s Got Talent volgt een nog veel groter succes. Het clipje, gemaakt door L1 in hartje Maastricht, met het lied You raise me up gaat in China viral.

Op de Chinese variant van Facebook, We Chat, wordt het clipje miljoenen keren geliked en gedeeld. Martin Hurkens is ineens wereldberoemd in China. Het filmpje is op het YouTube kanaal van L1 meer dan 15 miljoen keer bekeken.  Meer over Martin via: www.martinhurkens.nl

BRON: https://l1.nl/truuk-noa-heem-martin-hurkens-139940/

 Sinds juni 2018 is Sef Thissen ook muziekambassadeur voor KNZV-Limburg.

Sef Thissen groeide op in Venlo. Als zoon uit een ondernemersfamilie was de stoel binnen het familiebedrijf al snel voor hem uitgezocht.

Na vijftien dienstjaren nam hij in 2009 afscheid van het bedrijf. Hij koos, als volledig autodidact, voor een carrière in de muziek. Sef ging studeren bij de bekende zangpedagoog Gemma Visser in Eijsden en hij werd gecoacht door bariton John Bröcheler.

Waarom heeft hij destijds de keuze gemaakt om zijn succesvolle commerciële carrière vaarwel te zeggen en in te ruilen voor het onzekere artiestenbestaan? Welke dromen wil hij verwezenlijken?

​Eén ding is duidelijk: Sef gebruikt zijn zakelijke ervaringen om te werken aan zijn muzikale carrière.

Een combinatie die bij kunstenaars niet zo vaak voorkomt. Zo heeft Sef de succesvolle open air concerten Viva Classic Live opgezet, op de Markt in Venlo. Documentairemakers Pim Crins en Laurens-Jan Pubben volgden de Venlose bariton onder andere in Wenen, waar hij met de Wiener Kammersymphonie optrad in de Nederlandse ambassade. Meer informatie op de website: www.sefthissenmusic.nl

BRON: https://l1.nl/limburg-doc-crescendo-bariton-sef-thissen-131398/

Math Dirks is sinds juli 2018 ook muziekambassadeur voor KNZV-Limburg

Aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam studeerde Math zang en schoolmuziek. In 1984 behaalde hij in Maastricht tevens de akte Opera en in 1988 sloot hij zijn studie solozang Cum Laude af in Amsterdam.

Internationaal Vocalisten Concours
Hij studeerde bij Hein Meens, volgende lessen bij oa. John Bröcheler en Guus Hoekman en werd persoonlijk uitgenodigd door Elisabeth Schwarzkopf voor haar masterclass in Amsterdam, in december 1984.
In 1986 won hij tijdens het Internationaal Vocalisten Concours en 's-Hertogenbosch de 2e prijs, de Prijs van de Vrienden van het Lied en de Prijs van de stad Den Bosch.

Opera
Vanaf 1983 was hij full-time actief als Oratorium en Lied-zanger. Vanaf 1986 zong Math Dirks als solist bij de Nederlandse opera Stichting, Opera forum en Opera Zuid.
Bij Opera Zuid werkte hij van 2004-2005 tevens als koordirigent.

Op dit moment heeft Dirks zich volledig toegelegd op de vertolking van het Nederlandse luisterlied en verzorgt diverse programma's met dit repertoire.

Sittard
Al in 1979 was Dirks dirigent van een klein koor in zijn geboorteplaats Sittard. Later was hij dirigent van oa  Melodique Maasbracht, Gemengd koor Zanglust Geleen, Synoidos Sittard, Dameskoor Innovation Esch en het Heerder Mannenkoor. Al 2e dirigent was hij oa verbonden aan Crescendo Doenrade en de Mastreechter Staar. Op dit moment dirigeert hij: Koninklijk 's Hertogenbosch' Mannenkoor, Grenszangers Neeritter, Vocal Group Brits Maasbree en het Deurnes Gemengd Koor.
Tot 1 januari 2015 was hij verbonden aan het Groot Omroep koor in Hilversum.

Meer informatie op de website: www.mathdirks.nl

BRON: https://l1.nl/math-dirks-is-de-klassieke-gast-op-l1-radio-124520

 

 

 

 

 

 

Afscheid Luc Dupuits

Vanochtend, woensdag 11 juli, hebben we tijdens een bijna twee uur durende plechtige uitvaartdienst afscheid genomen van ons KNZV-L bestuurslid Luc Dupuits. Vele lovende woorden en gedachten werden er uitgesproken en uiteraard muziek. Heel veel prachtige en sfeervolle muziek. Luc je blijft in onze gedachten en harten en ja..... eigenlijk zijn er geen woorden voor.
Luc Dupuits 465x740

Luc prentje 410 x 307

Math Dirks Muziekambassadeur KNZV-Limburg

Nog een nieuwe Muziekambassadeur bij KNZV-Limburg


Met het zetten van de handtekeningen onder de afspraken en met een stevige handdruk van voorzitter Herman Janssen is de bekende Limburgse Bas-Bariton Math Dirks uit Sittard muziekambassadeur geworden van KNZV-Limburg.

2018 Math 1

Doel hiervan is de mannenkoorzang te promoten en mannen te stimuleren om deze mooie hobby te gaan beoefenen.
De bij het KNZV-Limburg aangesloten koren kunnen hiervoor een beroep op Math Dirks doen conform de gemaakte afspraken. Meer informatie over Math via: www.mathdirks.nl

 

Bestuurslid Luc Dupuits overleden

2018 4 juli Luc Dupuits ovl

 

                        “Vaarwel en blijf zingen”                  
waren de laatste woorden die in het bericht stonden dat hij heel dapper twee weken geleden aan ons schreef toen hij vernomen had dat hij ongeneeslijk ziek was.
Afgelopen woensdagmorgen werd de hele KNZV familie heel stil toen we met ontzetting moesten vernemen dat ons inspirerend lid en bestuurslid

                            Luc Dupuits

al was overleden
Wij zullen zijn warme persoon en zijn inspirerende energie voor de mannenkoorzang in ons bestuur erg missen
Luc, jouw laatste verzoek aan ons wordt ingelost, wij blijven zingen voor jou, uit volle borst en met luide mannenstem.
wij leven intens mee met je naasten en wensen hun heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Leden en Bestuur Koninklijk Nederlands Zangersverbond Limburg

 

2018 luc 1

Sef Thissen Muziekambassadeur KNZV-Limburg

ST1

Met het zetten van de handtekeningen onder de afspraken en met een ferme handdruk van voorzitter Herman Janssen is de bekende Limburgse bariton Sef Thissen muziekambassadeur geworden van KNZV-Limburg. Doel hiervan is de mannenkoorzang te promoten en mannen te stimuleren om deze mooie hobby te gaan beoefenen.
De bij het KNZV-Limburg aangesloten koren kunnen hiervoor een beroep op Sef Thissen doen conform de gemaakte afspraken. Meer informatie over Sef via:  www.sefthissenmusic.nl
Ook Martin Hurkens blijft, naast zijn drukke werkzaamheden, muziekadviseur bij KNZV-Limburg.

                 ST2       

Nieuwe voorzitter KNZV Nederland

Tijdens de vergadering van de Verenigingsraad en het Algemeen Bestuur op 21 april j.l. is Herman Janssen, voorzitter KNZV Limburg benoemd tot landelijk voorzitter.

Aftredend conform statuten (volledige termijn uitgediend) was Adrie Bout die bedankt werd voor zijn inzet als voorzitter en vice voorzitter, hetgeen vergezeld ging met enkele flessen wijn.

Adrie BoutHerman Jansen