2019: Muziekambassadeurs KNZV-Limburg

Heeft u met uw mannenkoor, aangesloten bij KNZV-Limburg, nog plannen om actief leden te werven dit jaar?

Dan kunt u natuurlijk gebruik maken om een van onze 3 ambassadeurs in te zetten voor een succesvol verloop van zo’n ledenwerf-actie.

Muziekambassadeurs KNZV Limburg en LINKS

 De regeling van de inzet van één van de ambassadeurs is als volgt:

INZET KNZV AMBASSADEURS BIJ LEDENWERFACTIES KOREN REGELING 2019

Bij ledenwerfacties van koren is het mogelijk een van onze KNZV ambassadeurs in te zetten, het KNZV-Limburg zal ondersteuning hieraan bieden mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  1. De aanvraag tot ondersteuning wordt tenminste 6 weken voor de activiteit aangevraagd bij de secretaris van KNZV-Limburg
  1. In de aanvraag is een beknopte begroting van de kosten opgenomen en is aangegeven hoe het publiek wordt bereikt en hoe de opvang van de aspirant-leden die de actie heeft opgeleverd is geregeld.

Indien aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan zal KNZV-Limburg de volgende ondersteuning beschikbaar stellen:

  • Ondersteuning en advies, als er behoefte aan is, met betrekking tot de te voeren PR activiteiten waarbij ook onze sociale media kunnen worden ingezet.
  • Een financiële tegemoetkoming in de kosten voor de inzet van de KNZV ambassadeur ad € 250,-, na overlegging van een kopie van de factuur, zodat de resterende kosten van de ambassadeur voor het koor, voor het jaar 2019, € 150,- bedragen (max. 1 keer per jaar per koor).

N.B.: De vergoeding die de KNZV-ambassadeur voor dit specifieke werk ontvangt is een vast bedrag all-in (incl. voorbereiding/uitvoering en evaluatie). De hoogte ervan wordt geregeld in de overeenkomst die het KNZV met de ambassadeur sluit.

Verder is van belang te weten dat de financiële ondersteuning voor de inzet van de KNZV ambassadeur in enig begrotingsjaar stopt als het budget voor dat jaar verbruikt is.

Tot slot is van belang te vermelden dat het organiserend koor verantwoordelijk is en blijft voor het maken en nakomen van alle contractuele verplichtingen die zo’n ledenwerfactie met zich meebrengt.

 

Wilt u iets meer weten over onze ambassadeurs?  Lees hieronder verder

 

Martin Hurkens is sinds 2014 onze ambassadeur en heeft al menig mannenkoor geholpen bij het werven van nieuwe zangers.

In 2010 won Martin Hurkens tot veler verrassing de talentshow “Holland’s Got Talent”. Bij de eerste kennismaking in de live shows liet hij de jury verbijsterd achter, na het horen van zijn zangtalent. De Schinveldse zanger haalde de finale en werd als winnaar uitgeroepen. Een onverwacht groot succes, waarna hij in een klap beroemd is in Nederland.

Na het winnen van Holland’s Got Talent volgt een nog veel groter succes. Het clipje, gemaakt door L1 in hartje Maastricht, met het lied You raise me up gaat in China viral.

Op de Chinese variant van Facebook, We Chat, wordt het clipje miljoenen keren geliked en gedeeld. Martin Hurkens is ineens wereldberoemd in China. Het filmpje is op het YouTube kanaal van L1 meer dan 15 miljoen keer bekeken.  Meer over Martin via: www.martinhurkens.nl

BRON: https://l1.nl/truuk-noa-heem-martin-hurkens-139940/

 

Sinds juni 2018 is Sef Thissen ook muziekambassadeur voor KNZV-Limburg.

Sef Thissen groeide op in Venlo. Als zoon uit een ondernemersfamilie was de stoel binnen het familiebedrijf al snel voor hem uitgezocht.

Na vijftien dienstjaren nam hij in 2009 afscheid van het bedrijf. Hij koos, als volledig autodidact, voor een carrière in de muziek. Sef ging studeren bij de bekende zangpedagoog Gemma Visser in Eijsden en hij werd gecoacht door bariton John Bröcheler.

Waarom heeft hij destijds de keuze gemaakt om zijn succesvolle commerciële carrière vaarwel te zeggen en in te ruilen voor het onzekere artiestenbestaan? Welke dromen wil hij verwezenlijken?

​Eén ding is duidelijk: Sef gebruikt zijn zakelijke ervaringen om te werken aan zijn muzikale carrière.

Een combinatie die bij kunstenaars niet zo vaak voorkomt. Zo heeft Sef de succesvolle open air concerten Viva Classic Live opgezet, op de Markt in Venlo. Documentairemakers Pim Crins en Laurens-Jan Pubben volgden de Venlose bariton onder andere in Wenen, waar hij met de Wiener Kammersymphonie optrad in de Nederlandse ambassade. Meer informatie op de website: www.sefthissenmusic.nl

BRON: https://l1.nl/limburg-doc-crescendo-bariton-sef-thissen-131398/

 

Math Dirks is sinds juli 2018 ook muziekambassadeur voor KNZV-Limburg

Aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam studeerde Math zang en schoolmuziek. In 1984 behaalde hij in Maastricht tevens de akte Opera en in 1988 sloot hij zijn studie solozang Cum Laude af in Amsterdam.

Internationaal Vocalisten Concours
Hij studeerde bij Hein Meens, volgende lessen bij oa. John Bröcheler en Guus Hoekman en werd persoonlijk uitgenodigd door Elisabeth Schwarzkopf voor haar masterclass in Amsterdam, in december 1984.
In 1986 won hij tijdens het Internationaal Vocalisten Concours en ‘s-Hertogenbosch de 2e prijs, de Prijs van de Vrienden van het Lied en de Prijs van de stad Den Bosch.

Opera
Vanaf 1983 was hij full-time actief als Oratorium en Lied-zanger. Vanaf 1986 zong Math Dirks als solist bij de Nederlandse opera Stichting, Opera forum en Opera Zuid.
Bij Opera Zuid werkte hij van 2004-2005 tevens als koordirigent.

Op dit moment heeft Dirks zich volledig toegelegd op de vertolking van het Nederlandse luisterlied en verzorgt diverse programma’s met dit repertoire.

Sittard
Al in 1979 was Dirks dirigent van een klein koor in zijn geboorteplaats Sittard. Later was hij dirigent van oa  Melodique Maasbracht, Gemengd koor Zanglust Geleen, Synoidos Sittard, Dameskoor Innovation Esch en het Heerder Mannenkoor. Al 2e dirigent was hij oa verbonden aan Crescendo Doenrade en de Mastreechter Staar. Dirigeerde ook het Koninklijk ’s Hertogenbosch’ Mannenkoor, Grenszangers Neeritter, Vocal Group Brits Maasbree en het Deurnes Gemengd Koor. Tot 1 januari 2015 was hij verbonden aan het Groot Omroep koor in Hilversum.

Meer informatie op de website: www.mathdirks.nl

BRON: https://l1.nl/math-dirks-is-de-klassieke-gast-op-l1-radio-124520

Comments are closed.