Landgraafs Mannenkoor St Joseph

Het projectkoor “Do you remember”                                                                                                         

The Moody Blues  met ”Nights of white Satin”,  Simon & Garfunkel met “Bye bye Love” en  the Beatles met  “a Hard Days Night”  en  “Hey Jude”  staan o. a.  genoteerd voor het  Projectkoor    “Do You Remember”.   Toppers van toen die al decennia meegaan en nog niets aan zeggingskracht hebben verloren.  Tophits  ook die nog steeds in je geheugen zitten, die je moeiteloos meezingt of mee-neuriet, muziek die duidelijk  herinneringen oproept.

Om die teksten daadwerkelijk mee te zingen kun je terecht bij het projectkoor van het Landgraafs Mannenkoor.  Deelname is gratis en ervaring is niet vereist.   Gerepeteerd  wordt er op  de vrijdag-avond van 19.30 tot 20.30 uur. De eerste keer op vrijdag  5 april en vervolgens nog negen keer op een  vrijdagavond tot  28 juni.   (in totaal 10 x).  De repetities zijn  in het Multifunctioneel Centrum “An d’r Put”,  Pastoor  Scheepersstr.  5  in Landgraaf (kern Waubach).      

Het Landgraafs Mannenkoor start  dus met een groots opgezet zangproject.    “Wij willen mannen, vanaf rond de veertig,  kennis laten maken met ons mannenkoor”  zegt Hans Erfkemper, voorzitter en zanger bij het LMK.  “Mannenkoren hebben bij veel mensen een nogal stoffig en oubollig imago, maar bij ons koor gaat dat niet op.   En dat  willen we nu ook eens naar  buiten laten zien en laten horen.  Onze jongste koorleden zijn midden en eind  veertigers,  en we hopen dat aan het project-koor ook mannen van die leeftijd mee gaan doen.”                                                                                                                              

Zestiger , zeventiger en tachtiger jaren.                                                                                                              

Om meer mannen kennis te laten maken met mannenkoormuziek gaat het Landgraafs Mannenkoor terug in de tijd, naar de sixties,  seventies  en eighties.    Welke muziek stond toen op de hitlijsten. Wat zong de jeugd van toen.  De mooiste hits uit die jaren staan centraal bij het projectkoor “  Do You Remember”. Dat groots opgezette project start zoals gezegd  op 5 april. Het is een open project waarbij alle mannen die wel iets met zang hebben,  maar dat om de een of  andere reden nooit in daden hebben omgezet,  nu gratis de kans krijgen dat wel eens te doen.                                                         

 Geen ervaring.                                                                                                                                                                

Het mooie aan het project is dat je echt geen geoefende zanger hoeft te zijn.   Onze dirigent , Jules Luesink,  maar ook wij als zangers van het Landgraafs Mannenkoor,  zullen ons  uiterste best doen om deze mannen te laten merken dat zingen ook voor hen  weggelegd is.  Ieder projectkoorlid krijgt een “buddy” die hem wegwijs maakt in de muziek en in het koor.                                                         

Multifunctioneel Centrum  An d’r Put.                                                                                                                           

De repetities worden gehouden  in de grote zaal van MFC “An d’r Put” aan de Pastoor Scheepers-straat  5 te Landgraaf (kern Waubach).                                                                                                               

Grandioze finale.                                                                                                                                                                

Het project wordt afgesloten met een grandioze finale: een grootse uitvoering in ’t Cultuurhuis  of in MFC An d’r Put begin juli 2019. Het projectkoor “Do you Remember” laat dan samen met een echte Rockband horen wat zij na een relatief korte periode al geleerd hebben.   “Dat wordt een geweldig gezamenlijk beleven van een revival van de sixties/seventies and eighties!”        Alle reden dus om als zanger en liefhebber van muziek uit die tijd aan het Projectkoor ‘Do you Remember” mee te doen!

Aanmelden.                                                                                                                                                      

Aanmelden is simpel. 

Stuur een mail naar  hans.erfkemper@gmail.com  of meld je telefonisch aan: 06 46 74 69 14 of (045) 532 19 10                                                                                                                 

Ken je een van de zangers van het LMK dan kun je je uiteraard ook via hem bij het Projectkoor aan-melden.

2019 Landgraafs mkr

Comments are closed.