Jubileum concert Hennie Ramaekers

Jubileum concert Hennie Ramaekers

Dit concert staat in het teken van het dirigentenjubileum van Hennie Ramaekers, de huidige dirigent van Vriendenkoor. In 2020 zou hij zijn 50-jarig dirigentenjubileum hebben kunnen vieren maar vanwege Corona ging dit niet door. Omdat Hennie zo veel heeft betekend voor de Limburgse -en zelfs landelijke- amateurmuziekwereld is een jubileumconcert volledig op zijn plaats. Hiervoor heeft Vriendenkoor niemand minder weten te contracteren dan Marco Bakker en Karin Hertsenberger. Marco hoeft geen introductie, hij is al jaren één van de toonaangevende klassieke zangers van Nederland en hier en in heel Europa een graag geziene gast. Karin Hertsenberger heeft het TV-programma Una Voce Particolare gewonnen en zal bij dit concert voor het eerste samen met Marco optreden. Het programma bestaat uit solostukken en duetten voor de beide topgasten en uit stukken van en met Vriendenkoor. Kortom een prachtig concert. Dit alles vindt plaats op zondag 3 april om 15.00 uur in het Royal Theater aan de Peijerstraat 47 in Echt. Zoals steeds meer gebruikelijk is wordt het een concert zonder pauze. Kaarten voor dit concert kosten € 15 en zijn te koop via mail bij de penningmeester van Vriendenkoor (mailadres penningmeester@vriendenkoorecht.nl), bij Bloemenhuis Dingelstad aan de Marktstraat 9 in Echt (dit is aan de Nieuwe Markt) en natuurlijk via de leden van Vriendenkoor.

De zangcarrière van de Oldenzaalse sopraan Karin Hertsenberg   kwam in een stroomversnelling nadat zij prijswinnares werd in het TROS-TV-programma “Una Voce Particolare” van Ernst Daniël Smid. Zij is een veel gevraagde soliste voor rollen in opera’s, operettes en musicals.

In 1965 debuteerde Marco Bakker tijdens het Holland Festival met de mannelijke hoofdrol in de opera “ De Droom” van de Nederlandse componist Ton de Leeuw, waarna de titelrol volgde in Monteverdi’s “Orfeo” in hetzelfde festival o.l.v Bruno Maderna.

In zijn lange loopbaan bouwde Marco een breed opera- operette en concertrepertoire op en werd uitgenodigd in diverse concertzalen in binnen-en buitenland. Hij was prijswinnaar in de internationale vocalistenconcoursen van Munchen, ‘s Hertogenbosch en Rio de Janeiro.

Comments are closed.