Onderscheiding van de KNZV voor dirigent Piet Tobben van Mannenkoor St.Caecilia Linne

Op 10 juni jl. organiseerde en presenteerde Mannenkoor St.Caecilia Linne een galaconcert dat nog in het teken stond van het 100-jarig bestaansfeest. Dit feest zou eigenlijk in 2021 plaatsvinden, maar moest vanwege de coronapandemie worden uitgesteld. Echte feestelijke gebeurtenissen rondom dit eeuwfeest werden twee jaar later niet meer georganiseerd. Wat bleef staan was een schitterend concert in Zalencentrum de Harmonie, voor deze gelegenheid omgetoverd tot een theaterzaal.

Het mannenkoor met ruim 50 zangers  gaf met ondersteuning van meerdere instrumentalisten (op piano, viool, percussie, gitaar en hoorns) voor een uitverkocht huis een uitgebreid concert in twee delen, variĆ«rend van klassieke mannenkoorzang tot musicalwerken en moderne popsongs.

Tegen het einde van het concert werd dirigent Piet Tobben van Mannenkoor St.Caecilia door de KNZV verrast met een toespraak. Piet Tobben is al meer dan 50 jaar dirigent van Limburgse mannenkoren, zoals het Sittards Mannenkoor Si-tard uit Sittard, het Horster Mannenkoor uit Horst en Mannenkoor De Leudalzangers uit Heythuysen. In Linne staat Piet Tobben al langer dan 20 jaar voor het koor, verdeeld over twee periodes. Uit handen van de heren Martin Dieteren en Henk Reinders, beiden bestuursleden van de KNZV, ontving Piet naast een oorkonde een gouden speld voor bewezen diensten binnen de mannenkoorwereld. Deze vrij unieke onderscheiding is op zijn zachtst gezegd meer dan verdiend. Vele concerten, concertreizen en concoursen werden onder zijn deskundige en bezielende leiding bij meerdere koren succesvol afgesloten.

Mannenkoor St.Caecilia Linne wil op deze plaats nogmaals Piet Tobben feliciteren met deze mooie onderscheiding.      

Vertel een ander over dit bericht.

Ken je iemand die dit bericht ook interessant vindt? Deel dit gemakkelijk
via de socials van jouw keuze.

Deel dit bericht: